Home / SANATATE / Gastroenterologie / Colita ulcerativa

Colita ulcerativa

Colita ulcerativa este o boala destul de grava, iar persoanele care sunt afectate au parte de un sistem imunitar care incepe sa functioneze defectuos, si care va ataca peretele intestinului, aparand asftel inflamatii si sangerari.

colita ulcerativa

Din nefericire nu este niciun mod care sa ofere o certitudine 100% pentru prevenirea acestei afectiuni, insa exista cateva tratamente care ne pot imbunatati viata.

Dieta este foarte importanta – desi alimentele nu vor duce la aparitia acestei afectiuni, o dieta sanatoasa si corespunzatoare va putea fi de folos pentru a preveni aparitia acesteia. Trebuie evitate alimentele pline de fibre precum, legume crude, fructe, cereale dar si alimentele prajite. De asemenea nu trebuie consumata nici varza sau fasolea, daca persoana sufera de intoleranta la produse lactate, se vor evita si acestea, alaturi de alcool, cafea si bauturi cu mult zahar.

[articol „colita ulcerativa”]

Medicamente pentru colita ulcerativa– Acesta este cea mai recomandata varianta prin care se va putea administra aceasta afectiune. Nu lipsesc medicamentele cu rol anti-inflamator daca simptomele nu sunt foarte grave si deranjante, insa pentru cazurile grave, uneori se pot administra si steroizii, astfel controlandu-se simptomele.

Stil de viata – Este foarte important ca stresul sa fie redus pentru ca va ajuta la starea generala a sanatatii, insa va putea preveni si alte situatii neplacute care vin odata cu aceasta afectiune. Stilul de viata poate fi imbunatatit prin intermediul exercitiilor fizice efectuate constant, relaxarea muschilor sau oricare alte metode, toate sunt binevenite.

Terapii alternative – Conform studiilor recente, acupunctura poate sa amelioreze cateva simptome ale acestei afectiuni. In plus, un efect similar il prezinta semintele de boswellia si de curcuma deoarece toate au capacitati anti-inflamatorii.

Loading..