Home / SANATATE / MEDICINA NATURISTA / Napul vă scapă de eczeme

Napul vă scapă de eczeme

Napul face parte din aceeaşi familie cu varza şi cu ridichile. Este cultivat pe suprafete relativ mici în câteva judete din tară, fiind oarecum desconsiderat din punct de vedere gastronomic.

napi

Principalele virtuţi

Napul are capacitatea de a dizolva acidul uric. De asemenea, este diuretic şi emolient al mucoaselor. Principalele indicatii ale napului interesează în special sfera renală. Este un diuretic foarte puternic, fiind considerat antireumatic şi antigutos. De asemenea, i se atribuie proprietăti antialergice şi antiinfectioase. Este recomandat în tratamentul infectiilor urinare (cistitelor). Tot la nivelul aparatului renal, napul previne formarea calculilor şi ajută la eliminarea lor.

Este indicat în tratamentul anginei pectorale, bronşitei şi tusei. Este un bun adjuvant în tratamentul obezitătii şi dă bune rezultate în eczeme, furuncule, acnee sau chiar crăpături sau degerături.

Cum îl consumăm

Pentru efectul pectoral puteti întrebuinta un sirop preparat prin macerarea rondelelor de nap în câteva lingurite de miere. Luaţi câte puţin din acest preparat de-a lungul întregii zile, până la disparitia simptomelor. Se poate obtine un sirop de napi cu efect curativ în bronşite, tuse, litiază, gută, angină etc. prin scobirea unui fruct şi introducerea în scobitură a unei linguri de zahăr sau miere. După câteva ore se formează un sirop din care se ia câte puţin pe parcursul unei zile.

Remedii

•    împotriva afecţiunilor pulmonare, folositi decoctul de napi. Fierbeti într-un litru de apă sau lapte 100 g fructe, până când acestea se înmoaie. Strecurați si beți întreaga cantitate în mai multe reprize pe parcursul unei zile.

•    Excelente rezultate în caz de accese de gută, abcese, eczeme, furuncule şi degerături dau cataplasmele cu napi. Coaceti în cuptor un fruct necurătat de coajă si, când s-a înmuiat bine, lăsati-l să se răcească uşor. Tălati-l pe jumătate şi aplicati-l pe zonele afectate. Repetati tratamentul până la vindecarea deplină.

Save

Loading..