Testul de sarcina

Share

Ce este si cum functioneaza un test de sarcina?

Testul de sarcina

Daca ai impresia ca in ultima perioada trupul tau a avut parte de modificari sau uneori nu esti sigura daca ultima partida de sex nu va avea urmari, este de preferat sa faci un test de sarcina. Toate testele vor cauta un hormon special, in urina sau in sange, care se gaseste doar atunci cand femeia este insarcinata.

Exista doua tipuri de test de sarcina:

-testul de sarcina bazat pe urina recoltata;
-testul de sarcina bazat pe o mostra de sange.

Majoritatea femeilor apeleaza la testul de urina pentru a afla daca sunt insarcinate, pentru ca asemenea teste sunt usor de procurat, ieftine si usor de utilizat. Daca rezultatul acestui test de sarcina este pozitiv, femeia va trebui sa mearga la un medic, unde i se va efectua un test pe baza unei mostre de sange si va avea loc si un examen pelvic. Spre deosebire de testele de urina, testele de sange pot depista o sarcina in primele zile, iar cele de urina pot depista o sarcina abia dupa doua saptamani.

Cum se face un test de sarcina?

Mai multe teste de sarcina pot fi facute acasa, colectand urina cu ajutorul unui recipient si apoi vei introduce un carton cu indicatori inauntru. Timpul de asteptare variaza de la un producator la altul si este in medie intre cinci si zece minute, iar partea buna este ca fiecare test va veni cu instructiuni de utilizare. Toti producatorii spun ca acestea sunt precise 98% si, indiferent de rezultat, se recomanda refacerea testului la cateva zile dupa aceea.

Masuri de precautie in cazul unui test de sarcina

Primul lucru pe care va trebui sa il faci este sa verifici data cand expira testul si sa te asiguri ca nu a trecut deja. Se deterioreaza daca sunt pastrate in locuri cu multe umiditate, iar daca nu esti foarte convinsa de rezultat, poti apela la un medic specialist…

Prezenta ovulului in uter se va putea observa cu ajutorul ecografului, insa sunt unele cazuri in care va mai trebui realizat si un test de sange. Indiferent de tipul de test pe care il alegi, trebuie sa stii ca, pentru siguranta deplina, poti merge oricand la medic.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news