Dieta cu cafea verde te ajută să slăbești 10 kilograme

232

Dieta cu cafea verde se numără printre cele mai cunoscute cure pentru eliminarea kilogramelor în plus, datorită eficienței pe care și-a dovedit-o în cazul unui număr foarte mare de persoane care au încercat această metodă pentru a ajunge la greutatea dorită.

Dieta cu cafea verde te ajuta sa slabesti 10 kilograme

Studiile au demonstrat o scădere semnificativă a greutății pentru majoritatea persoanelor care au urmat dieta cu cafea verde. Persoanele respective au slăbit zece kilograme în câteva luni și s-au simțit de parcă ar fi urmat o cură cu număr redus de carbohidrați. Extractul natural din cafea verde este recomandat de mulți specialiști în domeniul sănătății, printre care și celebrul Dr. Oz, care consideră această dietă ca fiind una foarte rapidă, ușoară și eficientă pentru slăbit.

Conform cercetărilor, cafeaua verde constă în boabele de cafea în stare naturală, crudă, fără a fi prăjite, care sunt bogate în compuși farmacologici activi foarte importanți: acidul clorogenic și cafeina.

De ce dieta cu cafea verde?

Acidul clorogenic poate reduce absorbția carbohidraților și a zaharurilor din tractul digestiv, fapt ce determină scăderea insulinei și reduce producerea acesteia; în plus, acționează și drept antioxidant (ce împiedică crearea celulelor noi cu grăsime) și, uneori, ca laxativ. Acest tip de acid este substanța principală despre care specialiștii susțin că declanșează și menține efectul de slăbire în cadrul dietei cu cafea verde. Prin procesul de prăjire se pierde o mare parte dintre proprietățile acidului clorogenic, de aceea se recomandă doar consumul cafelei verzi crude sau a extractului pur ori al celui cu minimum 45% acid clorogenic, drept metodă de eliminare a kilogramelor nedorite.

Cafeina din cafeaua verde, cu toate că, de obicei, nu se regăsește într-o cantitate foarte mare, ajută și ea la topirea grăsimii, prin accelerarea metabolismului cu până la 11%, deoarece poate produce de trei ori mai multă energie, stimulând organismul ca să ardă grăsimile.

Beneficii ale dietei cu cafea verde:

  • Dieta cu cafea verde s-a dovedit eficientă nu doar în procesul de slăbire prin care se pot topi zece kilograme, ci și în cel al micșorării hipertensiunii, atunci când este urmată după indicațiile medicale. Este în funcție de nivelul cafeinei din cafeaua verde respectivă. Extractul din cafea verde poate îmbunătăți funcțiile vaselor de sânge și, implicit, ale sănătății inimii, reducând riscurile producerii infarctului.
  • Scade colesterolul și riscul apariției bolilor cardiovasculare.
  • Echilibrează nivelul zahărului din organism, reducând riscul apariției diabetului de tip 2.
  • Ajută la detoxifierea colonului.
  • Dieta cu cafea verde elimină radicalii liberi din corp, stimulează producerea vitaminei E și ajută la întărirea sistemului imunitar.
  • Efectul antioxidant face ca persoanele să arate și să se simtă mai tinere.
  • Pe parcursul acestei diete, sportul nu este obligatoriu, dar se încurajează să se facă puțină mișcare ușoară, precum mersul pe jos.

Măsuri de precauții în dieta cu cafea verde

În general, dieta cu cafea verde nu prezintă factori de risc atunci când este urmată corect, conform indicațiilor. Totuși, există și persoane cărora nu le este recomandată:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează, copiii, bolnavii de inimă și persoanele care au glaucom, intoleranță sau alergii la cafeină ori la cafea verde, trebuie să evite această cură…
  •  Cei care suferă de diabet trebuie neapărat să consulte medicul înainte de a urma dieta cu cafea verde, întrucât este posibil ca aceasta să scadă nivelul glicemiei și al producerii insulinei, fapt ce poate interacționa cu diferite alte tratamente.

loading...
Articolul precedentCoafuri de sarbatori rapide si usoare
Articolul următorMachiaj pentru Craciun

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!