Tae-Bo – arde intre 350-450 calorii pe ora

41

Tae-Bo reprezinta un mod de intretinere prin sport, care consta intr-o combinatie de arte martiale, miscari din box si dans. Rutina de exercitii fizice a fost dezvoltata de catre Billy Blanks si a fost prima de tipul cardio-boxing cu un succes comercial.

Tae-Bo presupune in elemente de dans, tae kwon do si box, iar antrenamentul este intens. Sistemul propus este unul unic si provocator ce se poate aplica intr-o serie de opt combinatii de lovituri cu picioarele, pumni si pasi de coregrafie pe parcursul unei ore, timp in care va fi solicitat intregul organism.

Aerobic – Tae-Bo

Tae-Bo promite sa tonifice trupul in timp ce ofera un bun antrenament cardiovascular; este proiectat sa arda grasimile, ajuta la pierderea in greutate. Se lucreaza atat in partea de sus a corpului (brate, piept, umeri), cat si in cea de jos (coapse, posterior), dar si muschii centrali (cei abdominali, ai spinarii si oblici). Unul dintre obiective este sa se creasca nivelul energiei functionale (cea utilizata zi de zi).

Datorita naturii solicitante a programelor de Tae-Bo, se vor arde multe calorii pe durata rutinei, iar impreuna cu o dieta scazuta in calorii, duce la pierderea in greutate; studiile arata ca, in mod obisnuit, o persoana arde intre 350-450 calorii pe ora intr-o sedinta – unele persoane incep sa se observe schimbari in corp inca de la prima sedinta, iar rezultatele se observa in scurt timp, de exemplu, dupa trei sesiuni, iar altele spun ca au remarcat diferente dupa cateva saptamani – aceasta, deoarece fiecare persoana are un anumit ritm si de aceea rezultatele variaza. Nivelul sanatatii creste prin intermediul miscarii, iar exercitiile de aerobic pentru intarirea musculaturii au la baza o coregrafie simpla.

Multe femei sunt atrase de Tae-Bo deoarece este o forma prin care pot deveni mai puternice; in plus, muzica pe care se desfasoara exercitiile, face ca intreagul program sa se desfasoare intr-un mod amuzant si placut. In plus, prin Aerobic – Tae-Bo se pot invata si unele tehnici de autoaparare, intrucat se folosesc oponenti imaginari ca tinte, insa nu trebuie sa se confunde cu niste cursuri de autoprotectie…

Inainte de a incepe Tae-Bo, este necesar consultul medicului.