Cum stimulezi sistemul imunitar prin 11 tratamente naturiste

Share

Avem stimulenti imunitari naturali la indemana, iar tot ce trebuie sa facem este sa ii descoperim si sa ii folosim intelept.

Cum stimulezi sistemul imunitar

Fructe si legume

Cu o dieta echilibrata bazata pe legume si fructe, vei creste activitatea sistemului imunitar, incat va face pH-ul corpului mai alcalin, ceea ce te va ajuta sa pastrezi germenii la distanta.

Ghimbir

Ghimbirul ajuta sistemul limfatic si previne acumularea de toxine care ne fac sensibili la infectii, mai ales in ceea ce priveste sistemul respirator.

Apa

Ar trebui sa pastrezi mereu o buna hidratare a corpului band multa apa si evitand bauturile cu multi indulcitori, incat acestia deterioreaza sistemul imunitar.

Vitamina C

Toata lumea stie ca luand vitamina C ca supliment alimentar este un lucru bun pentru constructia imunitatii.

Oua

Contin fier, biotina si vitamina B12, ajutand la cresterea parului. Fierul combate anemia si reducerea celulelor rosii din sange, care sunt deseori cauze ale pierderii parului la femei.

Boabe de soc

De-a lungul istoriei, boabele de soc au fost folosite pentru o multime de lucruri diferite incluzand raceala, febra sau pentru taieturi si arsuri. In zilele noastre, sunt folosite pentru a creste activitatea sistemului imunitar impotriva virusurilor.

Usturoi sau ulei de usturoi

In ciuda mirosului sau, usturoiul este o alta optiune buna cand vine vorba de alimente benefice pentru imunitate. Poti taia catei de usturoi proaspat, pe care sa ii iei cu un pahar cu apa. Exista si tablete fara miros, daca vrei sa nu atragi atentia asupra ta.

Probiotice

Toti avem nevoie de un intestin sanatos, dar din cauza alimentelor procesate si a antibioticelor, cei mai multi dintre noi nu il au. Poti ajuta la activitatea sistemului imunitar mancand iaurt de casa sau luand probiotice sub forma de tablete.

Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz sunt sanatosi, deoarece au fibre solubile ce reduc LDL-ul, sau colesterolul „rau”.

Semintele de dovleac

Sunt bogate in magneziu, ajuta la scaderea presiunii sangelui si reduc riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Salvie

Extractul de salvie lucreaza ca un expectorant si ajuta la indepartarea mucusului din tractul respirator, calmand tusea. Ca o buna alternativa a expectorantilor farmaceutici, poti incerca sa adaugi o picatura de extract de salvie in ceai sau apa fierbinte…

Sa nu lasam vremea mohorata sa ne ia ce avem mai bun, ci sa consumam cateva dintre aceste alimente sanatoase, delicioase si uimitoare. Atat trupul, cat si spiritul se vor simti mai bine si ne vom proteja de virusi!

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente