Dieta Herbalife – eficienta sau mit?

611

Dieta Herbalife reprezintă îmbinarea dintre un regim alimentar sănătos și un stil de viață echilibrat. În cadrul regimului alimentar sunt recomandate shake-uri, batoane și tablete marcă proprie Herbalife, acestea fiind suplinitoare ale unor alimente.

Dieta Herbalife presupune, pe lângă aceste suplimente alimentare, și consumul adecvat de alimente proaspete, produse nutritive și substanțe naturale esențiale organismului.

Herbalife este o companie internațională care fabrică o serie de produse nutritive destinate să ajute oamenii să se hrănească sănătos, să slăbească și să aibă grijă de tenul lor; are distribuitori independenți în peste 80 de țări, printre care și Romania. Factorii principali care promovează și mențin o stare bună a organismului sunt cura sănătoasă și activitatea fizică regulată. În acest articol, te invitam să descoperi mai multe informații despre dieta Herbalife.

Dieta Herbalife

Cum ne ajută dieta Herbalife?

Produsele nutritive Herbalife se consumă ca substituenți pentru mesele regulate și pot fi achiziționate de pe site-urile de specialitate sau direct de la distribuitori. De exemplu, poți alege să consumi una dintre numeroasele băuturi aromate bogate în proteine; fiecare dintre acestea înlocuiește masa în decursul unei zile. În general, la micul dejun și prânz se bea un shake, iar la cină se consumă o masă nutritivă. Produsele de calitate superioară Herbalife și programele asociate acestora oferă o slăbire eficientă, o nutriție îmbunătățită și îmbunătățesc îngrijirea personală.

Ca orice cură, dieta Herbalife trebuie mai întâi înțeleasa înainte de a fi urmată. Din motive de siguranță, pentru început este bine să consulți medicul, pentru a te asigura ca totul este în regulă. Aceasta cură este unică în sensul că nu impune un set de reguli sau instrucțiuni stricte, nu există tipare specifice în privința mâncărurilor și a băuturilor pe timpul zilei. Cu toate acestea, se recomandă anumite produse care pot fi folosite pentru a se atinge obiectivele. De asemenea, nu este specificată nici o perioadă anume pe parcursul căreia se urmează. Dacă îți dorești să începi această dietă, o poți ține până când ajungi la greutatea ideală, moment în care poți relua consumul alimentelor nutritive normale.

Dieta Herbalife – principii obligatorii

  • Consumul sporit de fructe și legume – acestea trebuie să fie cât mai proaspete și pot fi consumate atât crude, cât și gătite. Combinațiile alimentare care au un conținut ridicat de fructe și legume sunt cele mai recomandate în cadrul dietei Herbalife.
  • Suplimente alimentare adecvate – tabletele și batoanele proteice, dar și shake-urile sunt recomandate de către Herbalife în cadrul dietei propuse. Acestea au rolul de a suplimenta nutrienții esențiali organismului și sunt o variantă potrivită pentru mesele bogate și consistente.
  • Consumul de apă – în dieta Herbalife, apa joacă un rol extrem de important. Cei doi litri obligatorii pentru fiecare zi pot fi suplimentați pentru o hidratare cât mai bună. De asemenea, apa ajută la optimizarea tuturor proceselor din corp și are un rol stabilizator în cadrul dietei Herbalife.
  • Menținerea greutății potrivite – dieta Herbalife poate fi adaptată în funcție de nevoile fiecăruia. Aceasta poate fi folosită pe post de regim alimentar pentru slăbire, dar și ca un regim pentru luarea în greutate. Important pentru o dietă Herbalife corectă este menținerea greutății optime. În cazul în care vă confruntați cu dificultăți în aflarea și monitorizarea numărului potrivit de kilograme, puteți cere sfatul medicului nutriționist.
  • Rutină de antrenamente fizice – în dieta Herbalife alimentația este cel mai important aspect, dar și activitatea sportivă are un rol esențial. Pentru a vă menține tonusul și forma fizică dorită trebuie să vă completați regimul alimentar cu un program de exerciții fizice ușoare. Acestea au un rol modelator și contribuie la menținerea în timp a rezultatelor dietei Herbalife.

Alimente care trebuie evitate în dieta Herbalife

Carnea de curcan, peștele, legumele și cerealele nu trebuie să lipsească din dieta Herbalife. Pe lângă acestea, există o mulțime variată de alimente care trebuie consumate cu precauție, dar și alimente care trebuie complet excluse din regimul alimentar:

  • Produsele de panificație – făina albă și conținutul de gluten nu sunt deloc potrivite pentru dieta Herbalife. Acestea pot fi înlocuite cu batoanele proteice Herbalife. Se recomandă evitarea pâinii, a foietajelor și a tuturor produselor făinoase.
  • Carnea roșie – în dieta Herbalife se recomandă un consum scăzut de carne. De asemenea, carnea de curcan și cea de pui sunt cele mai indicate pentru consum. Trebuie evitată carnea roșie, bogată în grăsimi.
  • Zahărul și îndulcitorii – fructele cu un conținut mare de fructoză, dar și produsele care conțin îndulcitori chimici nu sunt permise în dieta Herbalife. Consumul de dulciuri trebuie să tindă spre zero, la fel și cel de miere sau zahăr brun.
  • Sarea – acest produs nu trebuie complet exclus din dieta Herbalife, ci trebuie consumat cu moderație. Se recomandă un consum de maximum cinci-opt grame pe săptămână de sare neiodată.
  • Alcoolul și tutunul – dacă sunteți fumător, va trebui să revizuiți numărul de țigări pe care le fumați sau să renunțați la acestea de tot atunci când țineți dieta Herbalife. Alcoolul și tutunul sunt nocive pentru sănătatea organismului și pot minimiza efectele dietei.

Iată un exemplu de meniu pentru șapte zile cu dieta Herbalife:

• Ziua 1

– Micul dejun: două lingurițe de shake și o linguriță pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de tipul de shake).

– Gustare: smoothie de banană preparat din 150 g banane și 200 ml suc de mere.

– Prânz: două lingurițe de shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de tipul de shake).

– Gustare: băutură instant Herbalife și 25 g alune.

– Cină: 200 g cartofi medii copți cu 100 g avocado și 100 g salată de varză.

• Ziua 2

– Mic dejun: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Gustare: o pară mică (150 g) și 25 g alune de pădure.

– Prânz: 400 g supă de legume și o felie de pâine de secară (100 g).

 – Gustare: 100 g șuncă slabă, cu muguri de lăptuci.

– Cină: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

• Ziua 3

Mic dejun: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

 – Gustare: două turte de ovăz cu 25 g brânză și castravete.

– Prânz: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Gustare: suc de roșii plus un fruct la alegere.

– Cină: pui umplut cu avocado.

• Ziua 4

– Mic dejun: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Gustare: o portocală și 25 g alune de pădure.

– Prânz: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Gustare: un iaurt cu fructe.

– Cină: Somon la grătar cu sparanghel și morcovi.

• Ziua 5

– Mic dejun: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Prânz: omletă din două ouă și legume, plus salată.

– Gustare: țelină crudă și 100 g morcovi.

– Cină: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

• Ziua 6

– Mic dejun: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Gustare: o banană medie.

– Prânz: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Gustare: 150 g masline negre.

– Cină: porumb dulce și creveți thailandezi perpeliți ușor, cu orez brun.

• Ziua 7

– Mic dejun: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Gustare: un măr și 15 g migdale.

– Prânz: două lingurițe de Shake, o linguriță de pudră personalizată de proteine amestecată cu 250 ml lichid (în funcție de shake).

– Gustare: 25 g popcorn simplu.

– Cină: 150 g friptură de vită la grătar cu 100 g cartofi noi și 200 g legume amestecate.

Shake-ul „Formula 1”

Dacă îți dorești să slăbești cu dieta Herbalife, consumă două shake-uri „Formula 1” pe zi. În schimb, dacă obiectivul tău este să cauți să îți menții greutatea și nutriția de zi cu zi, atunci consuma un singur shake „Formula 1” zilnic.

Este o băutură sănătoasă, care oferă un echilibru excelent între calitatea superioară a proteinelor din lapte și soia, micronutrienți esențiali și alte plante și ierburi. Proteinele sunt esențiale și au numeroase proprietăți, printre care acelea că ajută la creșterea celulelor și repararea țesuturilor, contribuie la dezvoltarea masei musculare și a îmbunatățirii sănătății oaselor și ajută sistemul imunitar ca să funcționeze corect. Sursele de proteine recomandate sunt: ouăle, pestele, carnea de pasăre și carnea slabă albă, carnea slabă roșie, alune și semințe, fasole și năut.

„Formula 1” aduce următoarele beneficii:

– Este substitutul nr. 1 al meselor la nivel mondial. Acest tip de shake ajută la slăbit și a oferit până acum rezultate uimitoare pentru femei din întreaga lume.

– Cercetările clinicilor arată că înlocuirea zilnică a meselor cu acest shake ce face parte dintr-o dietă cu restricții parțiale în privința caloriilor și au dovedit eficienta sa, atunci când sunt asociate cu exerciții făcute moderat.

– Shake-ul acesta controlează caloriile: conține aproximativ 220 kcal/porție.

– Este bogat în proteine din produse lactate și soia (18 g/porție), de aceea este benefic în cazul în care dorești să îți întărești musculatura pe lângă practicarea exercițiilor fizice.

– Proteinele din soia pe care le conține oferă toți aminoacizii esențiali.

– Asigură necesarul de vitamine și minerale esențiale.

– Este disponibil în șase variante delicioase, precum și pentru vegetarieni, în edițiile fără lactoză, fără soia și fără gluten.

Mod de utilizare:

Se amestecă două lingurițe (26 g) de praf „Formula 1” cu 250 ml de lapte semi-smântânit (cu un conținut scăzut de grăsimi). Atunci când este utilizat pentru controlul greutății: înlocuiește două mese pe zi cu acest shake delicios și consumă o masă echilibrată din punctul de vedere nutrițional.

• Mic dejun: ai nevoie de o sursă bună de un complex de carbohidrați, suficiente proteine, vitamine și minerale pentru a începe ziua cu dreptul. Ușor de băut, delicios și plin de nutrienți esențiali, suplimentul Herbalife „Mic dejun sănătos” este bogat în proteine care ajută la dezvoltarea masei musculare și ține caloriile sub control la 220 Kcal. Este foarte potrivit pentru diminețile în care ești grăbită.

Alte opțiuni pentru micul dejun sunt:

– pasatul de ovăz

– muesli cu un conținut redus de grăsimi și zăhar

 • Gustările: consumul acestora în porții controlate joacă un rol important în dieta de zi cu zi și te ajută să stai departe de alimentele nesănătoase, care îngrașă. Încearcă un baton de proteine Herbalife delicios și sănătos.

Alte opțiuni de gustări:

– o bucată de fruct proaspăt

– boabe de soia prăjite

– o mână de migdale naturale

– supă Gourmet de roșii

• Prânz: dacă vrei să slăbești, bea un shake „Formula 1”; în schimb, dacă îți dorești să îți menții greutatea, savurează un prânz variat și echilibrat.

Exemple de shake-uri preparate cu Herbalife „Formula 1”

• Shake de rodii:

– 2 pumni de Formula 1 Vanilie

– 1 mână de coacăze

– 1 banană

– 250 ml suc de rodii

Se amestecă în blender cu câteva cuburi de gheață și se bea.

• Shake tropical:

– 2 pumni de Formula 1 Fructe tropicale

– 1 banană

– 250 ml lapte semi-smântânit

Se amestecă în blender cu câteva cuburi de gheață și se bea.

• Shake de punch de fructe

– 2 pumni de Formula 1 Vanilie

– 100 ml suc de portocale

– 100 ml suc de fructe tropicale

– 50 ml suc de mango

– 1 mana de bucăți de ananas

– ½ mango

Se amestecă în blender cu câteva cuburi de gheață și se bea.

• Shake de căpșuni și zmeură:

– 2 pumni de Formula 1 căpșuni

– 250 ml suc de merișoare și zmeură

– 1 mână de zmeură congelată

Se amestecă în blender cu câteva cuburi de gheață și se bea.

• Shake de mere:

– 2 pumni de Formula 1 Vanilie

– 1 măr verde (varietatea Granny Smith)

– ½ linguriță de scorțișoară

– 125 ml suc de mere

– 125 lapte semi-smântânit

– 1 linguriță de iaurt grecesc

Se amestecă în blender cu câteva cuburi de gheață și se bea.

• Shake de afine și merișoare:

– 2 pumni de Formula 1 Vanilie

– 2 lingurițe de Formula 3 Pudră Personalizată de Proteine

– 1/3 cană de lapte smântânit

– ½ cană de suc de merișoare slab în calorii

– ½ cană de afine congelate

– câteva picături de extract de portocală

Se amestecă in blender cu câteva cuburi de gheață și se bea.

Optiuni sănătoase pentru un prânz sau o cină în dieta Herbalife

•Salată de fasole și Feta

Ingrediente:

– 250 g roșii cherry tăiate pe jumătate

– 1 castravete tăiat în patru pe lungime și în cubulețe pe lățime

– 400 g conservă de fasole neagră

– 1 ceapă roșie tăiată fin

– 1 ardei galben tocat cubulețe

– 2 lingurițe de frunze proaspete de mentă sau busuioc mărunțite 

– 2 lingurițe de pătrunjel proaspăt cu frunza dreaptă

– 75 g măsline negre Kalamata tăiate pe jumătate

– 125 g Feta cu un conținut scăzut de grăsimi, mărunțită

– ca dressing: o linguriță de ulei de măsline extravirgin, zeama de la ½ lămâie

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele salatei într-un bol mare, exceptând Feta și se amestecă bine. Pentru dressing, uleiul și zeama de lămâie se pun într-un bol mic. Se toarnă dressing-ul peste salată și se amestecă bine. Se servește cu Feta mărunțită adăugată deasupra.

Informații nutriționale pentru o porție:

Calorii: 215

Proteine: 12 g

Grăsimi saturate: 4.2 g

Carbohidrați: 19.4 g

Fibre: 8.5

• Batoanele Herbalife sunt sănătoase, delicioase și conțin un conținut ridicat de proteine, de aproximativ 140 calorii; fiecare baton conține aproape 10 g de proteine din lactate sub formă de praf. Sunt bogate în vitaminele B1, B2, B6, E și 15 g carbohidrați și sunt disponibile pe următoarele arome: ciocolată și alune, vanilie și migdale și lămâie.

• Supă de roșii Gourmet este savuroasă și bogată în nutrienți din ierburile mediterane care oferă o aromă delicioasă. Conține aproximativ 104 calorii/porție, 7 g proteine (de opt ori mai mult decât o supă obișnuită de roșii), 3.2 g fibre. Această supă este ideală ca gustare între mese. Nu îngrașă și este foarte sănătoasă.

Mod de preparare: se amestecă 2+ ½ lingurițe de Supa de roșii Gourmet Herbalife (32 g) cu 200 ml de apă fierbinte sau rece.

• Alte exemple de gustări sănătoase în Dieta Herbalife:

– un bol de iaurt natural slab în grăsimi

– brânză de vaci cu legume

– baton de proteine

• Cină: aceasta include o mare varietate de alimente, printre care un amestec de proteine din carne slabă, complex de carbohidrați și diverse legume, ca, de exemplu, salată de fasole și Feta.

• Bol cu pui și orez brun (ingrediente pentru patru porții):

– 2 căni de orez brun proaspăt fiert

– 4 bucăți de piept de pui tăiate pe jumătate, dezosate și fără piele

– 2 căni de bucăți de broccoli tăiate în porții mărunte

– 1 linguriță de ulei de măsline

– 2 căni de varză chinezească

– 2 morcovi mărunțiți

– ½ cepe feliate

– 2 căpățâni de usturoi pisat

– 1 fir de ceapă verde tocată

– 2 lingurițe de ghimbir

– sos Teriyaki

Mod de preparare: Se asezonează pieptul de pui pe ambele parți cu sare și piper, după care se pune în tava care a fost pulverizată în prealabil cu spray pentru gătit sau unsă cu puțin ulei, iar apoi se pune la foc mediu pentru cinci–șapte minute, până când puiul începe să se rumenească. După aceea, se acoperă cu o folie și se lasă la foc mic. Puiul trebuie să se facă în suc propriu pentru încă 12 – 15 minute sau până când s-a pătruns. După ce este gata, se scoate de la cuptor, se feliază și apoi se pune înapoi, ca să stea cald. În acest timp, pune patru căni de apă la fiert într-o cratiță acoperită, lasă la foc mediu și începe să adaugi în ea bucățile de broccoli, lasă să se prăjească pentru un minut, până când încep să se înmoaie și să se facă verde deschis. Se strecoară bucățile, după care trebuie să încălzești o cratiță mare la foc mare și să adaugi uleiul de măsline. În ea pui bucățile de broccoli, varza, morcovii, ceapa, usturoiul, ceapa verde și ghimbirul, și se lasă să se înăbușe pentru trei-patru minute, iar legumele încep să devină ușor crocante. Se asezonează cu sare și piper după gust. Împarte în patru boluri orezul brun fiert, adaugă legumele și pieptul de pui, apoi sos Teriyaki după gust.

Informații cu privire factorii nutritivi (pentru o porție de pui cu orez brun):

– Calorii: 320

– Proteine 34 g

– Grăsimi: 5 g

– Carbohidrați: 12 g

Dieta Herbalife – aspecte pro și contra

Dieta Herbalife este un regim pentru slăbit care folosește mese lichide ca substituenți pentru cele obișnuite și se folosesc băuturi cu proteine care înlocuiesc două mese pe zi. Băuturile sunt însoțite de tablete cu multivitamine și extracte din plante. Este o dietă controversată, ce are atât aspecte pozitive, cât și negative. Iată care sunt acestea:

• Aspecte pozitive:

– Dieta Herbalife este una simpla. Instrucțiunile sunt ușor de urmat, nu sunt stricte, ci directe.

– Suplimentele și substituenții meselor sunt extrem de ușor de consumat, ceea ce face ca regimul să fie unul convenient.

– Nu există restricții dietetice.

• Aspecte negative:

– Primul pe listă este faptul că aceasta dietă este extrem de scumpă, suplimentele costă mulți bani. Costul ridicat reprezinta principalul motiv pentru care multe persoane nu se încumetă să urmeze cura.

– Dieta Herbalife conține efedrină, ale cărei efecte negative s-au dovedit prin cercetări; de aceea, pot apărea efecte secundare în cadrul acestei cure, ca, de exemplu, palpitații, dureri în piept (inimă), dureri de cap și tăierea respirației pentru scurt timp – toate acestea pot pune viața în pericol.

– Efedrina poate cauza dependență in cazul în care urmezi dieta Herbalife pentru o perioadă îndelungată.

Posibile riscuri

Suplimentele nutritive Herbalife întâlnite sub formă de pastile și prafuri cresc energia și buna funcționare a metabolismului. Cu toate acestea, există predispoziția spre diferite riscuri:

• Anxietate și neliniște: suplimentele Herbalife conțin cafeină, care ajută la creșterea funcțiilor metabolismului (ceea ce determină slăbirea) însă cafeina poate provoca anxietate și neliniște.

• Creșterea tensiunii arteriale: tot din cauza cafeinei, hipertensiunea poate cauza boli de inimă și riscul apariției infarctului.

Migrene: și în acest caz, tot cafeina este de vină.

Avertisment

Herbalife nu este un supliment medicamentos aprobat de către Administrația Federala a Medicamentelor. S-au înregistrat și unele reclamații că se folosește prea multă carne slabă în meniuri, că depășesc limita obișnuită a acesteia.

Măsuri de precauție

Întrucât produsele Herbalife sunt bazate pe o mare varietate de plante, pot fi luate pe rețetă medicală. Persoanele cu probleme medicale care sunt supuse unei medicații trebuie să consulte medicul de familie înainte de a urma dieta Herbalife.

Dr. Louis Ignarro – expert Herbalife și castigator al Premiului Nobel

Dr. Louis Ignarro (nascut pe 31 mai 1941) este membru comitetului de redacție din cadrul Institutului Național pentru nutriție Herbalife și face parte din comisia de consiliere în nutriție, numărându-se printre cei mai buni experți din lume în acest domeniu și se ocupă de instruirea distribuitorilor independenți Herbalife în materie de nutriție, activitate fizică și stil de viață sănătos.

În tinerețe, Dr. Ignarro a lucrat ca om de știință pe specializarea farmacologie la o corporație din New York, apoi a fost timp de 12 ani profesor de farmacologie la Universitatea de Medicină Tulane din New Orleans. Din 1985 și până în prezent, este un renumit profesor de farmacologie la departamentul de Farmacologie Medicală și Moleculară din cadrul Școlii de Medicină UCLA din Los Angeles. După ce a colaborat cu Herbalife în dezvoltarea unui supliment nutritiv numit Niteworks (lider în vanzari în ultimii 23 de ani), care stimulează corpul pentru a produce oxidul nitric, Dr. Ignarro a devenit membru al Consiliului Științific al companiei; a adus contribuții excepționale științei, iar meritele sale au fost recunoscute in anul 1998, când a obținut Premiul Nobel în Psihologie sau Medicină, pentru descoperirea oxidului nitric și a beneficiilor pe care le aduce sănătății organismului uman. De atunci, munca sa a dus la cercetări adiționale asupra oxidului nitric din partea oamenilor de știință de pe tot globul…

Pe lângă multe alte distincții primite, Dr. Ignarro a devenit membru al Academiei Naționale a Științelor si al Academiei Americane de Artă și Științe, a primit premiul în Cercetare în cadrul Asociației Americane pentru Inimă pentru contribuțiile impresionante aduse în domeniul științei cardiovasculare. Este fondatorul și președintele Societății „Nitric Oxide”, precum și editor șef la jurnalul științific „Nitric Oxide” Biologie și Chimie. Dr. Ignarro a publicat numeroase articole bazate pe cercetările sale. Descoperirea oxidului nitric și a utilizării lui reprezintă una dintre cele mai importante din istoria medicinei cardiovasculare.