Home / RETETE / Carne de curcan cu mascarpone si verdeturi

Carne de curcan cu mascarpone si verdeturi

Carnea de curcan cu mascarpone si verdeturi reprezinta primul fel pentru o masa festiva, ideal si in zilele obisnuite petrecute impreuna cu familia.

Carnea de curcan cu mascarpone si verdeturi reprezinta o reteta culinara consistenta, cu multe calorii care asigura satietatea pentru o zi intreaga.

 Carne de curcan cu mascarpone si verdeturi

Ingrediente:

  • 4 kilograme carne de curcan
  • 3 cepe
  • 2 lamai fara coaja
  • 6 linguri mascarpone
  • 1 catel de usturoi
  • rozmarin
  • patrunjel
  • ulei de masline.

Ingrediente pentru sosul de vin alb:

  • 500 ml supa de pui
  • 500 ml vin alb
  • 2 linguri faina.

Mod de preparare:

Carnea de curcan cu mascarpone si verdeturi este o reteta culinara complexa, insa nu ese dificil de preparat.

Se va amesteca crema de mascarpone cu usturoi, caoaja de lamaie, verdeturi si mirodenii. Se va indeparta pielea de pe piept si se va indesa compozitia cu mascarpone, se va unge pieptul de curcan cu ulei de masline si mirodenii; cavitatea curcanului se va umple cu lamai. In jurul curcanului se vor pune felii de ceapa si se va acoperi cu folie de aluminiu danudu-se la cuptor timp de 25 de minute pe kilograme.

Se va indeparta folia si se va turna zeama din tava peste curcan, lasandu-se inca 20 de minute.

Se va scurge de grasime tava si se va aseza la foc mic adaugandu-se faina, se va amesteca bine si se va adauga vinul, dar si supa, pana dau in clocot.

Pofta buna!

Loading..