Chec pufos cu nuci

Share

Checul pufos cu nuci este foarte gustos si aromat; există în mai multe variante, iar aceasta este una clasică, de post.

Banana cake with walnuts and dark chocolate

Checul pufos cu nuci este gata in circa 45 de minute și reprezintă o alegere minunată pentru orice ocazie.

Ingrediente pentru chec pufos cu nuci:

  • 500 g făină
  • o cană de nuci mărunțite
  • 10 linguri de ulei
  • 2 linguri de praf de copt
  • 300 g zahăr granulat
  • o linguriță de bicarbonat
  • o fiolă de esență de rom
  • 1 + ½ cană de apă
  • un praf de sare
  • opțional, pentru decor: zahăr pudră vanilat

Mod de preparare pentru chec pufos cu nuci:

  • Într-un bol, puneți zahărul granulat, esența de rom, uleiul, apa și un praf de sare, după care le mixați bine.
  • Într-un alt bol, amestecați făina cu bicarbonatul și praful de copt, apoi adăugați acest amestec peste cel din primul bol.
  • Amestecați foarte bine totul, încât să rezulte o compoziție cât mai fină, după care adăugați nucile mărunțite.
  • Ungeți cu puțin ulei o formă pentru chec, apoi o tapetați cu făină.
  • Turnați compoziția în acea formă și o introduceți la cuptor pentru circa 30 de minute.
  • După ce a trecut testul cu scobitoarea, lăsați checul să se răcorească, iar apoi, opțional, îl puteți pudra cu zahăr pudră vanilat…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente