Home RETETE Pilaf cu quinoa

Pilaf cu quinoa

autor Elena Yvette
367 vizualizari

Pilaful cu quinoa este potrivit pentru masa de prânz sau pentru cină și se poate consuma ca atare ori împreună cu o salată, de exemplu de spanac.

Pilaf cu quinoa

Pilaful cu quinoa este o rețetă gustoasă și sănătoasă, pe care o puteți alege ca alternativă la pilaful clasic cu orez. Aceasta este versiunea simplă, dar se pot folosi și alte legume, ciuperci sau condimente.

Ingrediente pentru pilaf cu quinoa:

  • 1 cană de quinoa foarte bine spălată
  • 1 morcov tocat
  • ½ cană de ceapă tocată
  • 1 cățel mare de usturoi, tocat
  • 1 tulpină de țelină, tocată fin
  • 2 căni de supă de legume
  • 3 – 4 lingurițe zeamă de lămâie
  • o mână de pătrunjel tocat
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru pilaf cu quinoa

  • Puneți uleiul într-o tigaie adâncă, la foc potrivit și lăsați-l până se încinge.
  • Adăugați ceapa, acoperiți tigaia cu un capac și reduceți temperatura; agitați frecvent tigaia timp de 10 minute, până când ceapa se înmoaie și devine translucidă.
  • Apoi adăugați în tigaie și usturoiul, morcovul, țelina; le perpeliți, agitând tigaia în mod constant.
  • Adăugați quinoa și agitați tigaia pentru încă un minut, apoi ridicați temperatura și adăugați supa de legume; după ce a dat în primul clocot, micșorați flacăra și acoperiți tigaia. Lăsați să se absoarbă toată cantitatea de supă de legume (durează cam 15 – 20 de minute), timp în care nu agitați tigaia.
  • Luați apoi pilaful de pe foc, lăsați-l să se răcorească timp de câteva minute, apoi adăugați zeama de lămâie și pătrunjelul…
  • Presărați sare și piper după gust.

Poftă bună!

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies