Pilaf cu quinoa

https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/11/Pilaf-cu-quinoa.jpg

Pilaful cu quinoa este potrivit pentru masa de prânz sau pentru cină și se poate consuma ca atare ori împreună cu o salată, de exemplu de spanac.

Pilaf cu quinoa

Pilaful cu quinoa este o rețetă gustoasă și sănătoasă, pe care o puteți alege ca alternativă la pilaful clasic cu orez. Aceasta este versiunea simplă, dar se pot folosi și alte legume, ciuperci sau condimente.Ingrediente pentru pilaf cu quinoa:

  • 1 cană de quinoa foarte bine spălată
  • 1 morcov tocat
  • ½ cană de ceapă tocată
  • 1 cățel mare de usturoi, tocat
  • 1 tulpină de țelină, tocată fin
  • 2 căni de supă de legume
  • 3 – 4 lingurițe zeamă de lămâie
  • o mână de pătrunjel tocat
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare pentru pilaf cu quinoa

  • Puneți uleiul într-o tigaie adâncă, la foc potrivit și lăsați-l până se încinge.
  • Adăugați ceapa, acoperiți tigaia cu un capac și reduceți temperatura; agitați frecvent tigaia timp de 10 minute, până când ceapa se înmoaie și devine translucidă.
  • Apoi adăugați în tigaie și usturoiul, morcovul, țelina; le perpeliți, agitând tigaia în mod constant.
  • Adăugați quinoa și agitați tigaia pentru încă un minut, apoi ridicați temperatura și adăugați supa de legume; după ce a dat în primul clocot, micșorați flacăra și acoperiți tigaia conform theveggietable.com. Lăsați să se absoarbă toată cantitatea de supă de legume (durează cam 15 – 20 de minute), timp în care nu agitați tigaia.
  • Luați apoi pilaful de pe foc, lăsați-l să se răcorească timp de câteva minute, apoi adăugați zeama de lămâie și pătrunjelul…
  • Presărați sare și piper după gust.

Poftă bună!

Citește și: Păstăi de fasole sotate cu oregano

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *