Pilaful cu quinoa este potrivit pentru masa de prânz sau pentru cină și se poate consuma ca atare ori împreună cu o salată, de exemplu de spanac.
Pilaful cu quinoa este o rețetă gustoasă și sănătoasă, pe care o puteți alege ca alternativă la pilaful clasic cu orez. Aceasta este versiunea simplă, dar se pot folosi și alte legume, ciuperci sau condimente.Ingrediente pentru pilaf cu quinoa:
- 1 cană de quinoa foarte bine spălată
- 1 morcov tocat
- ½ cană de ceapă tocată
- 1 cățel mare de usturoi, tocat
- 1 tulpină de țelină, tocată fin
- 2 căni de supă de legume
- 3 – 4 lingurițe zeamă de lămâie
- o mână de pătrunjel tocat
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare pentru pilaf cu quinoa
- Puneți uleiul într-o tigaie adâncă, la foc potrivit și lăsați-l până se încinge.
- Adăugați ceapa, acoperiți tigaia cu un capac și reduceți temperatura; agitați frecvent tigaia timp de 10 minute, până când ceapa se înmoaie și devine translucidă.
- Apoi adăugați în tigaie și usturoiul, morcovul, țelina; le perpeliți, agitând tigaia în mod constant.
- Adăugați quinoa și agitați tigaia pentru încă un minut, apoi ridicați temperatura și adăugați supa de legume; după ce a dat în primul clocot, micșorați flacăra și acoperiți tigaia conform theveggietable.com. Lăsați să se absoarbă toată cantitatea de supă de legume (durează cam 15 – 20 de minute), timp în care nu agitați tigaia.
- Luați apoi pilaful de pe foc, lăsați-l să se răcorească timp de câteva minute, apoi adăugați zeama de lămâie și pătrunjelul…
- Presărați sare și piper după gust.
Poftă bună!
Citește și: Păstăi de fasole sotate cu oregano
Niciun comentariu încă