Checul pufos cu nuci este foarte gustos si aromat; există în mai multe variante, iar aceasta este una clasică, de post.
Checul pufos cu nuci este gata in circa 45 de minute și reprezintă o alegere minunată pentru orice ocazie.Ingrediente pentru chec pufos cu nuci:
- 500 g făină
- o cană de nuci mărunțite
- 10 linguri de ulei
- 2 linguri de praf de copt
- 300 g zahăr granulat
- o linguriță de bicarbonat
- o fiolă de esență de rom
- 1 + ½ cană de apă
- un praf de sare
- opțional, pentru decor: zahăr pudră vanilat
Mod de preparare pentru chec pufos cu nuci:
- Într-un bol, puneți zahărul granulat, esența de rom, uleiul, apa și un praf de sare, după care le mixați bine.
- Într-un alt bol, amestecați făina cu bicarbonatul și praful de copt, apoi adăugați acest amestec peste cel din primul bol.
- Amestecați foarte bine totul, încât să rezulte o compoziție cât mai fină, după care adăugați nucile mărunțite.
- Ungeți cu puțin ulei o formă pentru chec, apoi o tapetați cu făină.
- Turnați compoziția în acea formă și o introduceți la cuptor pentru circa 30 de minute.
- După ce a trecut testul cu scobitoarea, lăsați checul să se răcorească, iar apoi, opțional, îl puteți pudra cu zahăr pudră vanilat…
Poftă bună!
Citește și: Pilaf cu quinoa
Niciun comentariu încă