Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / ciorba si supa / Ciorbă de fasole boabe

Ciorbă de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe este o rețetă hrănitoare, apreciată datorită gustului foarte bun, dar și a faptului că presupune ingrediente aflate la îndemâna oricui.

Ciorbă de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe se regăsește în  mai multe variante. Aceasta este o versiune de post, dar care poate fi preparată oricând.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole boabe:

  • 500 g fasole boabe (uscată)
  • 50 ml ulei vegetal
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 6 roşii Cherry
  • 2 ardei grași
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină mică
  • sare
  • piper
  • opțional, la alegere: pătrunjel, leuștean sau mărar (verzi, tocate)

Mod de preparare pentru ciorbă de fasole boabe:

  • Alegeți fasolea boabe și o lăsați să stea peste noapte la înmuiat în apă.
  • Tăiați sub formă de cubulețe ardeii grași, morcovul, cepele și țelina.
  • Decojiți roșiile.
  • Puneți fasolea la fiert în 3 litri de apă rece, iar după ce a fiert timp circa 20 minute, scurgeți apa și turnați peste boabele de fasole altă apă fierbinte.
  • Într-o altă oală adăugați uleiul pe care îl lăsați să se încingă, apoi puneți bucățile de ardei, morcov, ceapă și țelină, pe care le sotați timp de câteva minute.
  • Adăugați pasta de tomate, roșiile decojite și circa 5 polonice din zeama în care a fiert fasolea; lăsați să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, la foc mic.
  • Adăugați fasolea fiartă și o mai lăsați să dea în câteva clocote, apoi adăugați sare și piper după gust.
  • La servire, puteți presăra deasupra, în funcție de preferință, pătrunjel, leuștean sau mărar (verzi, tocate).
  • Această ciorbă se servește caldă…

Poftă bună!