HomeRugaciuni Rugaciunea de luni

Rugaciunea de luni

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 2,1K views
Rugaciunea de luni

Rugaciune de luni – modul cel mai potrivit de a incepe fiecare saptamana. Rugaciunea de luni te ajuta sa incepi saptamana cu dragoste si incredere in Dumnezeu. Rugaciunea de luni pentru iertarea pacatelor si pentru multumire.

Rugaciunea de luni

Rugaciunea de luni ne ajuta sa incepem saptamana cu gandul la Dumnezeu, sa Il preamarim si sa ne aratam aprecierea. Bineinteles, rugaciunea de luni implica totodata si cainta pentru pacate, faptul ca cerem iertare lui Dumnezeu pentru cate facem, dar in acelasi timp ne axam si pe un inceput bun, in care sa fim mai responsabili de sufletul nostru.

Rugaciunea de luni catre Iisus Hristos

Doamne Iisuse Hristoase, cu adanca umilinta recunosc si marturisesc ca in toata ziua pacatuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiesti. Deci, astazi, ca este luni si inceputul saptamanii, ma rog cu umilinta indurarii Tale celei mari: iarta-mi pacatele cele de voie si fara de voie si-mi ajuta sa pun inceput bun si sa port mai multa grija de sufletul meu, pentru care ai rabdat atatea dureri la Sfanta Ta Rastignire! O, Doamne, astazi Iti dau sufletul si trupul meu si vointa mea, rugandu-Te sa fie voia Ta cu mine, dupa buna placerea Ta. Pedepseste-ma, Doamne, dupa indurarea Ta, in aceasta lume, iar nu in cealalta viata. Si iarta pe cei vii si pe cei raposati, pentru rugaciunile Sfintei Tale Biserici, si pe toti ne invredniceste de marirea Ta in Rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfintii Tai Ingeri, catre care zic: O, cerestilor ajutatori si pazitori ai oamenilor, voua ma inchin si va multumesc pentru ajutorul si conducerea ce ne-o dati in toate zilele noua, nevrednicilor si pacatosilor. Scutiti-ma de vrajmasii cei vazuti si nevazuti, ca sa nu mai pacatuiesc de acum inaintea Dumnezeului meu! Invredniciti-ma sa va vad la moartea mea, stand in jurul meu si sa duceti sufletul meu in cer, ca sa se inchine maririi Fetei lui Dumnezeu, iar voua sa va multumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ati avut pentru mine si binele vostru sa-l spun cu glas neincetat in veci… Amin!

Rugaciunea de luni, asemenea celor specifice restului zilelor din saptamana, este mai scurta decat cele dedicate unui anumit moment al vietii sau care se rostesc in imprejurari deosebite. Cu toate acestea, este complexa si surprinde aspectele esentiale pe care este important sa ne axam in prima zi a saptamanii.

Procedeul pentru rugaciunea de luni nu difera fata de cele pentru celelalte rugaciuni pe care le facem in mod individual. Mai exact, atunci cand spunem rugaciunea de luni, trebuie, mai intai de toate, sa ne rezervam cateva minute in care sa stam in liniste, sa evitam tot ce ne-ar putea distrage atentia si sa ne concentram pe legatura spirituala pe care o avem cu Dumnezeu.

Scopul rugaciunilor din timpul saptamanii, asa cum este, in acest caz, rugaciunea de luni, este de a realiza in fiecare zi cat de generos si bun este Dumnezeu, cum putem gasi in El iertare, alinare, bucurie, iar in acelasi timp nu trebuie sa uitam ca fara El suntem slabi, neputinciosi, mult prea marunti si incarcati de povara pacatelor.

In rugaciunea de luni ne rugam atat pentru cei vii, cat si pentru cei care au trecut la cele vesnice, pentru ca sa fim pedepsiti aici, deoarece este vorba despre o suferinta care duce la iertarea pacatelor si cainta, in loc sa fim osanditi la cea eterna. In acelasi timp, ne rugam si pentru a fi scutiti de furia celor care ne doresc raul, fie ca sunt dusmani vazuti sau nevazuti…

Tot in rugaciunea de luni apelam si la ajutorul sfintilor ingeri, ca mijlocitori intre noi si Dumnezeu, incat sa ne ajute sa gasim indurare la El. Cum nu putem sti niciodata cand ne va veni sfarsitul, ne rugam si pentru ca acea clipa sa ne gaseasca, la vremea cand ne va fi sortita, in pace cu Dumnezeu, sa ne fie iertate pacatele si sa fim purtati de ingeri catre Imparatia Cereasca, si anume spre Rai, unde sufletul nostru, fiind nemuritor si usurat de pacate, isi va putea gasi pacea si fericirea vesnica intru Dumnezeu.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed