Cordon Bleu

Share

Cordon Bleu reprezintă o rețetă delicioasă de șnițele din piept de pui umplute cu prosciutto, cașcaval și condimentate cu usturoi și cimbru.

Cordon Bleu

Cordon Bleu este gata în circa 45 de minute, iar gradul de dificultate al preparării este unul mediu. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru Cordon Bleu:

  • 4 piepturi de pui dezosate și fără piele
  • 4 felii subțiri de prosciutto
  • 230 g de cașcaval ras
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe de unt nesărat, ținut la temperatura camerei
  • ¼ cană de făină
  • o cană de pesmet
  • ulei de măsline
  • 4 fire de cimbru verde
  • un cățel de usturoi mărunțit
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare pentru Cordon Bleu:

  • Încingeți cuptorul la 175ºC.
  • Așezați fiecare bucată de piept de pui între două folii din plastic și le bateți cu un ciocan pentru șnițele.
  • După aceea, le scoateți din foliile de plastic și așezați câte o felie de prosciutto peste fiecare bucată de piept de pui și adăugați un sfert din cantitatea de cașcaval ras.
  • Îndoiți înauntru marginile bucatei de piept de pui și rulați-o strâns în interiorul foliei de plastic; presați ușor și îndoiți capetele încât să se sigileze.
  • Repetați procedeul pentru restul bucăților de piept de pui.
  • Presărați sare și piper peste făină.
  • Amestecați pesmetul cu cimbrul verde, usturoiul, sare, piper și unt ținut la temperatura camerei.
  • Bateți ouăle și adăugați sare și piper.
  • Înlăturați folia de plastic și pudrați bucata de pui cu făină, o înmuiați în amestecul cu ouă bătute și apoi o treceți prin cel cu pesmet.
  • Repetați procedeul și pentru restul bucăților.
  • Ungeți o tigaie cu puțin ulei de măsline și transferați cu grijă rulourile pe el…
  • Prăji-le timp de 20-25 de minute, până când se rumenesc și se pătrund.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news