Home RETETE Cordon Bleu

Cordon Bleu

autor Elena Yvette
962 views 2 minute timp de citit

Cordon Bleu reprezintă o rețetă delicioasă de șnițele din piept de pui umplute cu prosciutto, cașcaval și condimentate cu usturoi și cimbru.

Cordon Bleu

Cordon Bleu este gata în circa 45 de minute, iar gradul de dificultate al preparării este unul mediu. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru Cordon Bleu:

  • 4 piepturi de pui dezosate È™i fără piele
  • 4 felii subÈ›iri de prosciutto
  • 230 g de caÈ™caval ras
  • 2 ouă
  • 2 linguriÈ›e de unt nesărat, È›inut la temperatura camerei
  • ¼ cană de făină
  • o cană de pesmet
  • ulei de măsline
  • 4 fire de cimbru verde
  • un cățel de usturoi mărunÈ›it
  • piper negru măcinat
  • sare

Mod de preparare pentru Cordon Bleu:

  • ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 175ºC.
  • AÈ™ezaÈ›i fiecare bucată de piept de pui între două folii din plastic È™i le bateÈ›i cu un ciocan pentru È™niÈ›ele.
  • După aceea, le scoateÈ›i din foliile de plastic È™i aÈ™ezaÈ›i câte o felie de prosciutto peste fiecare bucată de piept de pui È™i adăugaÈ›i un sfert din cantitatea de caÈ™caval ras.
  • ÃŽndoiÈ›i înauntru marginile bucatei de piept de pui È™i rulaÈ›i-o strâns în interiorul foliei de plastic; presaÈ›i uÈ™or È™i îndoiÈ›i capetele încât să se sigileze.
  • RepetaÈ›i procedeul pentru restul bucăților de piept de pui.
  • PresăraÈ›i sare È™i piper peste făină.
  • AmestecaÈ›i pesmetul cu cimbrul verde, usturoiul, sare, piper È™i unt È›inut la temperatura camerei.
  • BateÈ›i ouăle È™i adăugaÈ›i sare È™i piper.
  • ÃŽnlăturaÈ›i folia de plastic È™i pudraÈ›i bucata de pui cu făină, o înmuiaÈ›i în amestecul cu ouă bătute È™i apoi o treceÈ›i prin cel cu pesmet.
  • RepetaÈ›i procedeul È™i pentru restul bucăților.
  • UngeÈ›i o tigaie cu puÈ›in ulei de măsline È™i transferaÈ›i cu grijă rulourile pe el…
  • Prăji-le timp de 20-25 de minute, până când se rumenesc È™i se pătrund.

Poftă bună!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed