„Faguri” umpluți

351

„Fagurii” umpluți reprezintă o rețetă de vafe cu specific belgian, au o textură pufoasă, iar opțiunile pentru umplură sunt foarte multe, în funcție de preferințe.

Faguri umpluți

„Fagurii” umpluți sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere minunată de desert pentru orice ocazie, când sunteți în pană de idei. Pentru umplutură aveți mai multe variante: puteți folosi gem, miere, ciocolată tartinabilă sau cremă, în funcție de preferință. Vă prezentăm cum puteți prepara o versiune de „faguri” umpluți cu o cremă ce are în compoziție cacao și esență de rom.

Ingrediente pentru „faguri” umpluți:

Pentru compoziție:

  • 5 ouă
  • 250 g zahăr granulat
  • 250 ml ulei
  • un vârf de cuțit de amoniac stins
  • un pahar de lapte
  • făină

Opțional, pentru cremă:

  • 250 g unt sau margarină
  • 8 linguri cu vârf de făină
  • un litru de lapte
  • 8 linguri de zahăr granulat
  • esență de rom
  • cacao pudră

Opțional, pentru decor:

  • zahăr pudră sau fulgi de cocos

Mod de preparare pentru „faguri” umpluți:

  • Prepararea compoziției:
  • Puneți într-un bol 250 g de zahăr granulat, ouăle și le mixați, apoi adăugați uleiul, amoniacul stins, iar la urmă, făină cât cuprinde, după care le mixați din nou. Trebuie să rezulte o compoziție asemănătoare cu o smântână groasă.

Prepararea cremei:

  • Într-un bol, amestecați un pahar de lapte, opt linguri de zahăr granulat, opt linguri cu vârf de făină, cacao (câtă doriți), apoi puneți la fiert acest amestec.
  • În timp ce fierbe, amestecați încontinuu, până se leagă, astfel încât să nu rămână cocoloașe.
  • După ce s-a întărit, dar este încă destul de cald, adăugați esența de rom și untul (sau margarina) și amestecați din nou.

• Ungeți cu puțin ulei formele pentru copt (puteți folosi, de exemplu, un aparat de făcut vafe) și puneți în ele compoziția.

• Coaceți „fagurii”, apoi îi umpleți și îi lăsați la frigider.

• La servire, puteți presăra deasupra zahăr pudră sau fulgi de cocos…

Poftă bună!