Hummus din naut si caju

Share

Hummus-ul din năut și caju este un aperitiv ușor de făcut și poate fi asociat cu o mulțime de legume fierte sau crude ori poate fi întins pe pâine.

Hummus-ul din năut și caju reprezintă o rețetă extrem de simplă, care va fi gata în circa cinci minute. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru aproximativ o cană și jumătate.

Ingrediente pentru hummus din năut și caju:

  • ½ cană de nuci caju crude
  • 1+ ½ linguriță de amidon alimentar
  • ¼ – ½ lingură (sau după gust) de sare de mare fină
  • ¼ – ½ lingură (sau după gust) de pudră de usturoi
  • 1 conservă de 400 g de năut clătit cu apă și scurs
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 1/3 cană de apă
  • Opțional, la alegere: verdeață (pătrunjel, oregano sau busuioc) sau ½ – 1 lingură de ierburi aromatice uscate

Mod de preparare pentru hummus din năut și caju:

  • Puneți într-un robot de bucătărie cu lamă sub formă de „S” nucile caju, amidonul, sare și pudră de usturoi și mărunțiți până când obțineți o pudră.
  • Adăugați năutul și sucul de lămâie, apoi, treptat, adăugați și apă în timp ce le procesați până când ajungeți la consistența dorită; dacă este necesar, mai adăugați câte o linguriță de apă…
  • Opțional, pentru diversificare, puteți adăuga și verdeață tocată (pătrunjel, oregano sau busuioc) sau câte ½ – o lingură de ierburi aromatice uscate.

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news