Puiul cu lamaie si mirodenii este o reteta pentru persoanele care prefera carnea de pui suculenta.
Puiul cu lamaie si mirodenii se serveste cu un sos care ii ofera o aroma delicioasa.
Ingrediente pentru pui cu lamaie si mirodenii:
- 1 pui de 1,5 kilograme
- 250 ml supa de pui
- 50 grame de unt
- 4 catei de usturoi
- 2 lamai
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de sos de soia
- 2 frunze de dafin
- 1 legatura de cimbru
Mod de preparare pentru pui cu lamaie si mirodenii:
- Puiul cu lamaie si mirodenii se prepara usor daca se respecta cativa pasi. Intr-un vas se vor amesteca untul cu o treime din frunzele de cimbru, cu usturoi si zeama de lamaie.
- Se va lua pielea de pe pieptul de pui.
- Puiul se va da prin unt, umplandu-se apoi cu cimbru, lamai si usturoi.
- Se vor pune intr-o tava morcovii, ceapa si frunzele de dafin, iar puiul se va aseza deasupra lor si se va lasa la cuptor timp de o ora si 30 de minute.
- Pentru prepararea sosului se vor stoarce lamaile, se va adauga faina, apoi rezultatul se va praji pana va prinde o culoare aramie; se va turna supa si se va lasa la fiert. Ulterior, se adauga si sos de soia…
Pofta buna!