HomeRETETE Pui cu lamaie si mirodenii

Pui cu lamaie si mirodenii

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 773 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/IMG-51e78b4948ea4-47783df97af05f7206ac405a3f2c3adfb5b58e70.jpg

Puiul cu lamaie si mirodenii este o reteta pentru persoanele care prefera carnea de pui suculenta.

Pui cu lamaie si mirodenii

Puiul cu lamaie si mirodenii se serveste cu un sos care ii ofera o aroma delicioasa.

Ingrediente pentru pui cu lamaie si mirodenii:

  • 1 pui de 1,5 kilograme
  • 250 ml supa de pui
  • 50 grame de unt
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lamai
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de sos de soia
  • 2 frunze de dafin
  • 1 legatura de cimbru

Mod de preparare pentru pui cu lamaie si mirodenii:

  • Puiul cu lamaie si mirodenii se prepara usor daca se respecta cativa pasi. Intr-un vas se vor amesteca untul cu o treime din frunzele de cimbru, cu usturoi si zeama de lamaie.
  • Se va lua pielea de pe pieptul de pui.
  • Puiul se va da prin unt, umplandu-se apoi cu cimbru, lamai si usturoi.
  • Se vor pune intr-o tava morcovii, ceapa si frunzele de dafin, iar puiul se va aseza deasupra lor si se va lasa la cuptor timp de o ora si 30 de minute.
  • Pentru prepararea sosului se vor stoarce lamaile, se va adauga faina, apoi rezultatul se va praji pana va prinde o culoare aramie; se va turna supa si se va lasa la fiert. Ulterior, se adauga si sos de soia…

Pofta buna!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed