Home / RETETE / Retete dulciuri / Dulceata / Reteta de dulceata de nuci verzi

Reteta de dulceata de nuci verzi

Daca ati ales sa faceti dulceata de nuci verzi, in locul unui lichior italian cu aceeasi baza, trebuie sa cunoasteti cateva lucruri extrem de importante inainte de a o apuca pe acest drum. Alaturi de siropul pe care il secreta acestea, pe tot parcursul procesului veti obtine un veritabil deliciu, pe care toti il vor lauda.

nuci verzi

Avand in vedere ca acum se poate gasi aproape orice cam in toate supermarketurile, calitatea unora lasa de dorit, asa ca cel mai bine ar fi sa va faceti singure, acasa, propria dulceata de nuci verzi.

Ingrediente pentru dulceata de nuci verzi:

  • 0,5 kg-1 kg de nuci verzi (aproximativ 20-30, in functie de marime);
  • 0,5 kg de zahar;
  • 3 pahare cu apa;
  • ½ zeama de la o lamaie;
  • scortisoara;
  • cuisoare;
  • 2-3 lime mijlocii.

Mod de preparare pentru dulceata de nuci verzi:

  • Primul pas consta in alegerea nucilor proaspete, iar aceasta este cea mai dificila etapa. Marimea acestora trebuie sa fie undeva intre o maslina mare si un ou mai micut. Trebuie sa va ganditi si ca va trebuie sa le curatati, asa ca incearcati sa nu va ingreunati singure misiunea.
  • Incepeti procesul de spalare si curatarea de coaja amara. Folositi manusi mai groase, deoarece altfel va veti pata pe piele. Dupa ce le-ati decojit, puneti-le in apa rece si faceti-le uitate pentru noua zile; schimbati apa de doua ori pe zi! Aceasta etapa este extrem de importanta, deoarece le acordati timpul necesar pentru ca astfel sa se inlature gustul amar si culoarea sa se schimbe in maroniu spre auriu.
  • Daca le doriti putin mai tari, adaugati pentru alte cinci zile, in fiecare zi, de doua ori, putina zeama de lamaie.
  • Puneti apa la fiert si adaugati peste ea nucile verzi, care acum au o culoare maronie spre negru.
  • Adaugati zaharul si lasati la fiert intreaga compozitie pentru alte 30 minute, pentru a se carameliza totul si a obtine un sirop usor vascos.
  • Lasa sa se raceasca pentru aproximativ cinci-sase ore, iar mai apoi adauga scortisoara, cuisoarele si altele, dupa gust…
  • Foloseste borcane si capace sterilizate si inchide continutul inauntru, ermetic.