Zacusca traditionala de vinete

Share

Zacusca traditionala de vinete preparata acasa este nelipsita din camarile gospodinelor desavarsite, datorita gustului sau delicios, dar si a faptului ca rezista mult timp conservata.

Zacusca traditionala de vinete

Zacusca traditionala de vinete se consuma rece, sub forma de aperitiv sau gustare: pe paine simpla sau prajita, chifle, biscuiti de masa sau legume ori impreuna cu castraveti murati.

Ingrediente pentru zacusca traditionala de vinete:

  • 12 vinete proaspete
  • 10 ardei grasi
  • 20 de gogosari
  • 2 pahare de ulei
  • 2 kg ceapa
  • bulion de rosii
  • sare de masa
  • piper (boabe sau macinat)
  • optional: foi de dafin, ienibahar
  • optional: usturoi (pentru versiunea tocata)

Mod de preparare pentru zacusca traditionala de vinete:

  • Pe o tava, coaceti vinetele, ardeii si gogosarii; scurgeti vinetele de zeama lor. Inlaturati cojile si taiati legumele in fasii SAU le dati prin masina de tocat, pentru a obtine o pasta.
  • Intr-o oala mare, caliti ceapa in ulei, apoi adaugati legumele coapte si bulionul de rosii. Daca optati pentru versiunea tocata, aici puteti adauga si usturoi, daca doriti.
  • Presarati sare si piper dupa gust; optional, puteti adauga foi de dafin si ienibahar.
  • Lasati compozitia sa dea in cateva clocote, dupa care scoateti foile de dafin (daca folositi)…
  • Turnati zacusca in borcane si se sterilizeaza in doua etape: 75 de minute borcanele mici si 110 minute borcanele de un litru.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente