Cotlete de miel cu peperonata

Share

Cotlete de miel cu peperonata este o reteta cu specific italienesc, pe care o puteti include in meniul de sarbatori si nu numai.

Roasted lamb chops

Cotlete de miel cu peperonata reprezinta o combinatie inedita de carne cu o garnitura preparata din ardei, rosii, stafide si ansoa. Va prezentam cum puteti pregati 4 portii.

Ingrediente pentru cotlete de miel cu peperonata:

  • 8 cotlete mai mici de miel
  • 6  bucati de ansoa in ulei
  • 3 ardei grasi rosii sau galbeni
  • ½ ceasca stafide
  • 1 ceapa mica, dulce
  • 3 catei de usturoi proaspat
  • 2 lingurite de masline Kalamata fara samburi
  • 1/3 ceasca de ulei de masline
  • ¼ ceasca vin alb amestecat cu ¾ ceasca apa
  • 1 lingurita de zahar
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare pentru cotlete de miel cu peperonata:

Taiati in felii fine ardeii, ceapa si usturoiul. Incingeti cuptorul la 190˚C. Preparati peperonata: intr-o tigaie mare si adanca, incalziti uleiul, apoi adaugati bucatile de ansoa si le prajiti la flacara mare, agitand rapid tigaia timp de aproximativ un minut, pana cand se dizolva. Adaugati ardeii, ceapa, usturoiul si prajiti agitand bine tigaia, timp de cam 10 minute, pana ce se inmoaie si capata o nuanta spre maroniu deschis. Puneti apoi stafidele, maslinele si zaharul. Turnati amestecul de vin cu apa si agitati tigaia la foc mic vreo 5 minute, pana cand ardeii se fragezesc si lichidul este putin absorbit. Presarati sare si piper dupa gust, apoi lasati deoparte la cald. Preparati cotletele: incingeti o tigaie grill, aplicati cu pensula uleiul de masline pe cotletele de miel si asezonati-le cu sare si piper, dupa care le frigeti usor, cam un minut pe fiecare parte. Puneti tigaia grill la cuptor si coaceti cotletele timp de 3 minute la temperatura medie, apoi le asezati pe farfurii alaturi de peperonata (mancarea cu ardei). Se consuma calda sau rece si se poate tine pana la 3 zile la frigider.

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news