Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Sos de vanata cu ardei grasi

Sos de vanata cu ardei grasi

Sosul de vanata cu ardei grasi este sanatos, foarte gustos si se prepara in maximum 15 minute. Este excelent pentru masa de pranz sau cina.

Sos de vanata cu ardei grasi

Sosul de vanata cu ardei grasi este o reteta de garnitura delicioasa ce insoteste in special friptura de vita la gratar, dar se mai poate asorta si cu diferite alte mancaruri cu carne gatite la cuptor sau la gratar.

Ingrediente pentru sos de vanata cu ardei grasi:

  • 1 vanata de dimensiuni medii
  • 4 ardei rosii grasi
  • 1 catel de usturoi
  • ½ cana de ulei
  • 3 lingurite de zeama de lamaie
  • 2 lingurite de patrunjel verde, maruntit
  • piper macinat, alb sau negru, dupa preferinta
  • sare de masa

Mod de preparare pentru sos de vanata cu ardei grasi:

  • Coaceti vanata pe flacara de la aragaz timp de sase minute, pana cand se carbonizeaza coaja, iar pulpa se fragezeste.
  • Inlaturati coaja si cotorul vinetei.
  • Treceti printr-un robot de bucatarie vanata, ardeii rosii grasi, usturoiul, uleiul, zeama de lamaie si patrunjelul verde si le amestecati bine…
  • Presarati sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

Loading..