Spaghete Marinara cu oua-ochiuri

Share

Spaghetele Marinara cu oua-ochiuri sunt satioase si au un gust bogat, oferit de usturoi, busuioc, oregano, sare si piper.

Spaghete Marinara cu oua-ochiuri

Spaghetele Marinara cu oua-ochiuri se pot consuma ca atare sau impreuna cu o salata proaspata de verdeturi si cruditati. Va prezentam cum puteti prepara o cantitate pentru patru portii.

Ingrediente pentru spaghete Marinara cu oua-ochiuri:

  • 200 g paste
  • 4 oua
  • 2 cani de supa instant de pui (daca doriti ca sosul sa iasa mai dens, puteti folosi mai putina supa instant, de exemplu jumatate de cana)
  • 400 g rosii in bulion
  • 2 lingurite de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • ½ cana de vin rosu
  • 1 lingura de busuioc uscat, maruntit
  • putin busuioc verde (pentru ornat)
  • 1 lingura de oregano uscat, maruntit
  • 1 lingura de sare
  • piper macinat

Mod de preparare pentru spaghete Marinara cu oua-ochiuri:

  • Taiati marunt cateii de usturoi.
  • Preparati sosul Marinara: incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la temperatura medie; adaugati usturoiul si amestecati frecvent timp de un minut, pentru a nu se arde (altfel capata un gust amar). Adaugati rosiile in bulion, supa instant, vinul, sarea, busuiocul uscat si lingura de oregano. Lasati sa fiarba la foc mic.
  • Intre timp, preparati spaghetele: puneti apa intr-o oala mare si fierbeti pastele, apoi le scurgeti si le amestecati cu putin in ulei.
  • Puneti sosul intr-un blender si procesati-l pana devine o pasta fina, dupa care il turnati peste paste. Le apasati cu lingura ca sa se imbibe, apoi le acoperiti ca sa stea calde.
  • Prajiti pe rand ouale-ochiuri intr-o tigaie si le dati deoparte.
  • Asezati pastele cu sos in farfurie, apoi puneti cate un ou-ochi deasupra, pe fiecare portie. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Ornati cu busuioc verde…

Pofta buna!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente