Home FRUMUSETECoafuri Cel mai bun şampon pentru părul gras

Cel mai bun şampon pentru părul gras

autor Elena Yvette
618 views 2 minute timp de citit

Pentru părul gras aveţi nevoie de un şampon care să elimine grăsimea în exces fără să usuce prea mult scalpul.

Cel mai bun şampon pentru păr gras

Părul în sine nu este gras; scalpul produce prea mult ulei, numit sebum. Acest ulei e necesar pentru a preveni uscarea scalpului, dar când corpul produce prea mult sebum, părul devine gras. Cel mai bun şampon pentru păr gras îndepărtează uleiul în exces fără să provoace organismul să producă şi mai mult sebum.

Fără ulei

Şampoanele care promit luciu sau mai mult volum folosesc ulei, deci evitaţi astfel de produse. Excesul de ulei vă va face părul şi mai gras. Căutaţi o formulă fără ulei şi folosiţi zilnic.

Astringent

Căutaţi un produs care conţine un astringent pentru a îndepărta grăsimea şi uleiul. O metodă naturală sunt şampoanele din ierburi, precum cele din rozmarin, muşeţel, salvie sau ulei de arbore de ceai. Produsele pe bază de plante se găsesc în saloane sau farmacii, dar e posibil ca cele din farmacii să folosească mai puţin extract. Dacă doriţi să economisiţi bani, va trebui să încercaţi mai multe mărci, până găsiţi produsul potrivit părului dumneavoastră.

Extracte de fructe

Extractele de citrice de la portocale sau lime sunt acide, deci dizolvă uleiul. Odată ce uleiul este dizolvat, detergentul îndepărtează murdăria şi uleiul.

Balsam

Nu sunt multe formule special create pentru părul gras. E posibil să nu aveţi nevoie de balsam zilnic, aşa că folosiţi doar când e nevoie. Dacă părul dumneavoastră are într-adevăr nevoie de hidratare, atunci folosiţi balsam, dar doar pe vârfuri. Evitaţi aplicarea pe scalp sau la rădăcină, pentru că acolo se află cel mai mult ulei…

Indiferent ce şampon folosiţi, spălaţi părul zilnic. Dacă părul este foarte gras şi murdar, va trebui să îl spălaţi de două ori pe zi. Evitaţi uzul de apă fierbinte când faceţi duş, deoarece stimulează glandele sebacee, lucru ce determină scalpul să producă şi mai mult ulei.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies