Home / RETETE / Sos pentru friptura

Sos pentru friptura

Sosul pentru friptura va oferi mancarii un strop de aroma si culoare.

Sos pentru friptura

Pentru obtinerea unui sos pentru friptura delicios, adauga ceapa cu tot cu coaja.

Ingrediente pentru sos pentru friptura:

  • 1 kilogram aripi de pui
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 tulpini de telina
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cub concentrat de legume
  • cimbru
  • 1,5 l de apa fierbinte

Mod de preparare pentru sos pentru friptura:

  1. Sosul pentru friptura este simplu de preparat, iar rezultatul va fi cu siguranta delicios. Se vor pune aripile de pui intr-un vas termorezistent, morcovii, cepele, telina, cimbrul, se va presara zahar, se va pune ulei si se va lasa la cuptor pentru 50 de minute, pana se rumenesc aripile de pui.
  2. Dupa ce s-au rumenit aripile de pui, se adauga pasta de tomate, faina, si se asteapta pana cand totul devine un sos lipicios. Se va adauga otetul balsamic si 1,5 litri de apa fierbinte, astfel incat ingredientele sa fie acoperite total.
  3.  Cubul concentrat de legume se va marunti si presara.
  4. Intregul continut se va lasa la fiert timp de 20 de minute, pana se va obtine un sos gros care se va strecura prin sita, adaugand legumele…
  5. Se va lasa la racit si se va pastra la rece. Inainte de a fi servit, sosul se va incalzi.

Pofta buna!

Loading..