Arta de a face compromisuri

226

1. Pentru un compromis este necesar să avem un partener receptiv şi cu atitudine pozitivă. Căutaţi compromisul într-o atmosferă destinsă, aveţi grijă ca discuţia să aibă loc pe un ton plăcut şi prietenos. Nu provocaţi, ci păstraţi-vă calmul şi liniştiţi-vă partenerul, manifestaţi înţelegere pentru nevoile sale.

Arta de a face compromisuri

2. Identificaţi obiective comune. Explicaţi cum credeţi că vă puteţi atinge obiectivele. Aflaţi în ce privinţe sunteţi deja de acord. În ce măsură înţelegeţi amândoi în ce trebuie să consiste acest compromis?

3. Spuneţi lămurit ce anume se poate negocia și la ce nu doriţi să renunţaţi. Psihologul John Gottman ne propune să folosim o reprezentare grafică, desenând un cerc mai mic în interiorul altuia mai mare. În cel dintâi, scrieţi tot ce nu concepeţi să cedaţi, iar în al doilea, ce consideraţi negociabil…

4. Conveniţi compromisul pe o durată determinată (în cazul când are o componentă temporală). Luaţi-vă angajamentul să nu-l anulaţi unilateral.

loading...
Articolul precedentImplanturile faciale
Articolul următorScapa de ciuperca piciorului cu apa de gura!

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!