„Recunosc, mi-am inselat fiecare partener”

376

„Nu credeam că am să ajung să înșel vreodată. Niciodată. Am fost căsătorită de două ori, și în ambele cazuri am ajuns să-mi înșel soții. Nu sunt deloc mândră de acest lucru, deși mereu m-am supus față de asta, față de trădare.

Recunosc, mi-am inselat fiecare partener

Totul începe cu o atașare sau un înșelat emoțional, care este provocat de obicei în momentul în care cunoști o persoană care îți stârnește interesul așa cum nu a mai reușit să o facă nimeni până în acel moment. Însă, faptul că m-am lăsat dusă de acest interes, este un rezultat clar al faptului că nu mi-am satisfăcut nevoile emoționale și sexuale în relația mea de bază.

Din această cauză, am ajuns să înșel și să îmi trădez partenerul.

Prima oară m-am căsătorit când aveam vârsta de 23 de ani, care a fost o vârstă mult prea fragedă pentru mine, însă toate celelalte prietene ale mereu erau deja căsătorite, iar eu eram într-o relație cu un tip care mă făcea mereu să râd. Am auzit mereu că cel mai potrivit partener este cel mai bun prieten, așa că m-am căsătorit cu el. S-a dovedit a fi o mare greșeală. Lipsea cu desăvârșire partea în care eram și îndrăgostită de acea persoană și că trebuia să fie ceva mai mult decât atracția sexuală purtată față de ea.

Începe cu o trădare emoțională, de obicei în momentul în care întâlnesc pe cineva ce reușește să-mi stârnească interesul într-un fel în care nu a mai reușit nimeni până în acel moment.

Prima oară când am ajuns să înșel, m-am îndrăgostit de altcineva. Căsnicia mea nu era deloc ceea ce mă așteptam să fie (ce o fi însemnând cu adevărat «soție») și am fost oarecum deja dezinteresată de ea încă de la prima aniversare. Divorțul nostru a fost încheiat cu un an mai târziu. El nu a avut nicio vină și nu a făcut absolut nimic greșit, am realizat doar că nu este persoana potrivită pentru mine. Atracția sexuală era egală cu zero și nu eram deloc îndrăgostită de el, așa cum ar fi trebuit să fiu. Când l-am întâlnit pe celălalt bărbat, am realizat imediat că sentimentele mele pentru el erau cele pe care trebuia să le am atunci când am fost căsătorită. Am așteptat ca divorțul meu să fie încheiat înainte de a avea relații sexuale, însă acel înșelat «emoțional» s-a petrecut încă din momentul în care ne-am cunoscut.

M-am căsătorit cu el când aveam vârsta de 27 de ani, iar după o perioadă puțin mai lungă de zece ani, m-am despărțit deja pentru a doua oară.

L-am înșelat de mai multe ori, ne-am despărțit pentru o perioadă de câteva luni și am încercat să am alte relații, ne-am împăcat și a fost destul de bine pentru o perioadă, doar ca să ajung să-l înșel din nou. În acest caz, totul era extraordinar în relație, comunicarea funcționa mai bine ca oricând, ne iubeam și ne sprijineam unul pe celălalt, am fost cei mai buni prieteni și eram mereu acolo unul pentru celălalt.

Cu toate acestea, relația sexuală a murit cu ani în urmă. Aceasta «șchiopăta» încă de când ne-am căsătorit și s-a stins de tot odată cu trecerea timpului. Poftele noastre sexuale erau mult prea diferite. Pentru el era suficient să facem sex de două ori pe an. Eu sunt mai mult de genul «de două ori pe săptămână». Am discutat despre acest aspect, ne-am certat din cauza lui, am fost la consiliere, însă nimic nu s-a schimbat, decât pentru câteva săptămâni. Au fost refuzuri peste refuzuri, seri în care adormeam plângându-mi de milă, depresie și am ajuns să renunț la tot. Iar asta a fost în momentul în care eram «bună».

Am auzit mereu că cel mai bine este să te căsătorești cu cel mai bun prieten, lucru pe care l-am și făcut. S-a dovedit a fi o greșeală colosală.

Am stat atât de mult, deoarece alte aspecte ale relației funcționau atât de bine. Încă îl iubesc, iar acest lucru nu se va schimba niciodată. Însă, nevoile mele au fost scuzate, evitate și au fost văzute ca fiind ciudate și ieșite din limitele posibilităților. Da, vroiam să am parte de sex în mod regulat. Jocul de roluri este drăguț. Plesnitul este extraordinar! Să fii răvășită și dominată este la fel de extraordinar! Dacă-mi spui că nu vom avea parte de niciunul dintre aceste lucruri, să nu te aștepți să mă ai prin preajmă prea mult timp. Până la urmă, ce are o femeie de făcut?

Nu vreau să fac sex cu oricine, deși am încercat și site-urile unde ai posibilitatea să îți găsești un partener, însă am fost dezamăgită amarnic. Vreau să am parte de o relație reală, intimă, unde sexul de care am parte este uimitor. Nu voi avea parte de intimitate cu un idiot care îmi scrie «Bună, ești disponibilă?» Voi spune «pas», mulțumesc.

De acum înainte voi ști că dacă mintea mea zboară în ală parte și am intenția de a înșela, ceva nu funcționează așa cum trebuie în relație. Pot încerca să aduc lucrurile pe calea cea dreaptă cu partenerul meu, pot să am parte de consiliere și să lucrez la relație sau pot să îmi urmăresc interesele și să văd ce se întâmplă și unde anume se va ajunge în final.

Uneori, dacă ești un adult matur care se străduiește cu ajutorul consilierii, lucrurile ar putea funcționa mai bine. Însă, uneori lucrurile nu se pot îndrepta, mai ales dacă nevoile tale nu sunt satisfăcute. Alegerea pe care o faci, în acest caz, schimbă totul la tine și sentimentele pe care le ai față de propria persoană, schimbă relația în care ești, schimbă sacrificiile pe care ești dispusă să le faci și toată perspectiva ta asupra viitorului…

Nu este pentru cei care sunt slabi de inimă.”