Top 10 fond de ten – care este cel mai bun fond de ten

Share

Top 10 fond de ten: Fondul de ten reprezintă un element de bază care nu trebuie să lipsească din portfardul niciunei femei.

Top 10 fond de ten

Există o mulțime vastă de fonduri de ten, de la firme diferite, cu tonuri și texturi diferite, pentru diferite tipuri de ten.

Top 10 fond de ten

Pentru a ști ce produs să alegeți astfel încât să se potrivească perfect nevoilor voastre, iată un top 10 al celor mai bune fonduri de ten:

 1. Fond de ten MAC STUDIO FIX FLUID SPF 15

Este un fond de ten cu formulă cremoasă și hidratantă. Acesta are o acoperire medie spre mare și un finish mat, motiv pentru care se potrivește de minune tenurilor grase, combinate, mixte și normale. Formula sa permite stabilizarea secreției de sebum.

Compoziție

Mac Studio Fix Fluid, cu factor de protecție SPF 15, conține agenți de îngrijire a pielii care ajută tenul să fie mai elastic și mai neted. Aspectul sănătos al pielii este dat de Vitamina E, aceasta fiind prezentă în cantități semnificative în fondul de ten.

Fiind un fond de ten cu o acoperire bună, medie spre mare, Mac Studio Fix Fluid conține lecitină hidrogenată. Aceasta nu este cu mult diferită de lecitina naturală și ajută tenul să respire, chiar și atunci când machiajul este unul mai încărcat. În acest fel sunt prevenite iritațiile și imperfecțiunile de pe ten.

Beneficii

Mac Studio Fix Fluid este un fond de ten care nu conține ulei, fiind extrem de potrivit tenurilor grase sau celor cu tendință de îngrășare. Formula sa complexă uniformizează foarte bine nuanța pielii, estompează imperfecțiunile și diminuează efectul porilor dilatați.

Fiind un fond de ten a cărui acoperire poate fi construită prin aplicarea mai multor straturi, Mac Studio Fix Fluid are o textură fină, astfel încât se simte foarte confortabil pe piele, păstrându-și efectul mat pentru un număr generos de ore. De altfel, acest fond de ten este foarte rezistent, ajungând să se mențină integru pe ten până la 12 ore.

Mod de utilizare

Mac Studio Fix Fluid este un fond de ten care se poate aplica atât cu pensula sau burețelul, cât și cu degetele, mulțumită texturii sale foarte cremoase. Aplicați o cantitate mică de produs pe mână, astfel încât să realizați un dozaj eficient. În funcție de gradul de acoperire dorit, se pot aplica unul sau două straturi, efectul mat și natural rămânând același.

Păreri PRO

 • Mac Studio Fix Fluid este un fond de ten de calitate înaltă, cu o rezistență foarte mare. Acesta poate fi purtat până la 12 ore, fără a fi nevoie de retuș. Aspectul mat se păstrează pe parcursul zilei, chiar dacă fondul de ten este aplicat pe un ten cu tendințe de îngrășare.
 • Factorul de protecție SPF 15 protejează tenul de radiații atunci când acesta este expus. Acesta este motivul pentru care Mac Studio Fix Fluid este un fond de ten potrivit atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald.
 • Mac Studio Fix Fluid este un fond de ten care se potrivește mai multor tipuri de ten. Deși se recomandă, în principal, tenului gras, fondul de ten arată la fel de bine și pe tenul mixt sau combinat, dar și pe cel normal.

Păreri CONTRA

 • Mac Studio Fix Fluid este un fond de ten care nu mai este la fel de confortabil odată ce se aplică pudră și alte produse prăfoase pe deasupra. Acesta va căpăta un aspect încărcat și se poate aduna în liniile fine ale feței.
 • Mac Studio Fix Fluid nu poate fi folosit pe tenul uscat, căci hidratarea va fi insuficientă, iar aspectul final va scoate și mai mult în evidență zonele uscate, care se cojesc.

Preț

Mac Studio Fix Fluid este un fond de ten care poate fi achiziționat din magazinele fizice MAC sau de pe site-ul brandului. Produsul costă 161 de lei și este disponibil în varianta de 30 de mililitri.

 1. Fond de ten REVLON

Revlon Colorstay este un fond de ten foarte popular, pentru că are un preț accesibil, o formulă adaptată atât tenurilor grase și mixte, cât și celor normale sau uscate, dar și o varietate de nuanțe cu tonuri și subtonuri diferite. Textura produsului este una cremoasă, acesta fiind disponibil într-un ambalaj cu pompiță, pentru ca dozajul să fie unul optim.

Compoziție

Fondul de ten Revlon Colorstay conține acid salicilic, un ingredient de bază în tratamentele destinate tenului problematic, predispus la acnee, roșeață sau puncte negre. Pe lângă puterea sa de acoperire foarte bună, acest fond de ten este foarte blând cu pielea, ajutând la estomparea și chiar diminuarea problemelor de pe ten.

În formula pentru ten gras, fondul de ten de la Revlon conține aluminiu, acesta având extraordinare proprietăți de absorbție și matifiere. De asemenea, această formulă este una dintre cele mai rezistente, atât în ceea ce privește durata, cât și transferul pe haine sau alte suprafețe.

Beneficii

Revlon Colorstay este un fond de ten cu o acoperire destul de mare, acesta ajutând la estomparea unor pete și afecțiuni ale pielii foarte pronunțate. Sunt foarte rare cazurile în care acoperirea necesită construire în două sau mai multe straturi, un singur strat fiind suficient pentru acoperirea imperfecțiunilor.

Gama largă de nuanțe include atât nuanțe cu subton roz, cât și nuanțe cu subton galben, mai cald. Acesta este motivul pentru care alegerea nuanței greșite este imposibilă. Revlon Colorstay este un fond de ten potrivit chiar și pentru tenul matur, mulțumită acoperirii sale mari. Chiar și așa, produsul nu lasă efect de mască.

Mod de utilizare

Se vor folosi una-două pompițe de fond de ten pentru aplicarea unui strat. Produsul se distribuie în mod uniform pe suprafața tenului și a decolteului, dacă este necesar, apoi se difuzează foarte bine cu ajutorul unei pensule, al unui burețel sau, pur și simplu, cu degetele. Fondul de ten se va difuza pe ten până ce nuanța pielii devine plăcută și uniformă, fără urme inestetice. Unde este nevoie de mai multă acoperire, se mai poate reveni punctual cu fond de ten sau se mai poate aplica un strat subțire.

Păreri PRO

 • Raportul calitate-preț este excelent, având în vedere că Revlon Colorstay este un fond de ten drugstore cu protecție solară SPF 15.
 • Puterea de acoperire este foarte bună, astfel că persoanele cu un ten deloc problematic pot să nu mai folosească anticearcăn, concealer sau pudră.
 • Ambalajul din sticlă prevăzut cu pompiță ajută ca produsul să fie păstrat în condiții optime pentru mai mult timp, fără că acesta să oxideze în contact cu aerul.

Păreri CONTRA

 • Formula pentru ten uscat poate fi greu de aplicat cu burețelul, căci acesta va absorbi mare parte din cantitatea produsului, așa că este absolut necesară o pensulă pentru fond de ten.
 • Dacă nu se folosește un primer sau o bază de machiaj potrivită, după un anumit număr de ore, fondul de ten Revlon Colorstay se va strânge în riduri sau în liniile fine. Pe ambalaj este prevăzut faptul că produsul rezistă până la 24 de ore, fapt ce nu se confirmă în astfel de situații.

Preț

Revlon Colorstay este un fond de ten accesibil, un produs de tip drugstore care poate fi achiziționat atât din magazine fizice, cât și din mediul online. Prețul unei sticluțe de 30 de mililitri variază între 30 și 60 de lei, în funcție de comerciant. În anumite hipermarketuri acest fond de ten costă între 47 și 58 de lei.

Puteți cumpăra fondul de ten Revlon Colorstay de AICI

 1. Fond de ten Lancôme

Deși face parte din categoria produselor high-end, fondul de ten de la Lancôme se bucură de o popularitate extraordinară în rândul iubitoarelor de make-up. Acest lucru se datorează unei formule revoluționare care lasă un aspect mătăsos și luminos al tenului, o hidratare foarte profundă, dar și o acoperire foarte bună a imperfecțiunilor.

Compoziție

Fondul de ten de la Lancôme conține polimeri de silicon, care ajută la o foarte bună hidratare a tenului, dar și la stabilizarea secreției de sebum. Formula produsului face ca tenul să aibă un aspect mat, foarte proaspăt și luminos pentru mai multe ore.

În acest fond de ten sunt prezenți mai mulți agenți de îngrijire a pielii, printre care și unii pentru protecție solară. Astfel, tenul se va menține elastic, revitalizat și protejat de razele UV. Formula fluidă a produsului face ca acesta să fie absorbit cu rapiditate în piele, hidratând și uniformizând nuanța acesteia.

Beneficii

Printre cele mai importante beneficii ale fondului de ten de la Lancôme se numără hidratarea și estomparea petelor pigmentare. Acest fond de ten are o putere de acoperire medie, suficientă pentru a diminua imperfecțiunile și roșeața.

Acoperirea fondului de ten se poate construi în straturi, așa că persoanele care au nevoie de o acoperire mai mare pot proceda astfel. Tenul nu va avea un aspect încărcat și nici efectul de mască, ci va rămâne luminos, natural și catifelat.

Fiind un fond de ten de o calitate superioară, Lancôme este destinat tuturor tipurilor de ten. Produsul estompează ridurile și liniile fine și nu se va aduna în acestea.

Mod de utilizare

Fondul de ten de la Lancôme se aplică pe suprafața tenului, a gâtului și a decolteului cu ajutorul unei pensule sau cu ajutorul unui burețel. Produsul are o textură foarte cremoasă, care se aplică ușor și nu lasă urme inestetice. Fondul de ten poate fi aplicat și cu degetele, dar este nevoie de o precizie foarte bună pentru a acoperi cât mai uniform zonele problematice.

Păreri PRO

 • Este un fond de ten de o calitate foarte bună, care nu va dăuna în niciun fel pielii, ci va lăsa un aspect natural, foarte sănătos, hidratat și fin.
 • Nuanțele nu vor oxida pe ten, ci se vor menține foarte bine timp de mai multe ore. Fondul de ten nu se va dezintegra odată ce secreția de sebum crește pe parcursul zilei, ci se menține așa cum a fost aplicat.
 • Estompează și uniformizează foarte bine. Imperfecțiunile nu vor mai fi vizibile, nici roșeața sau petele pigmentare. Tenul va avea un aspect neted și uniform.

Păreri CONTRA

 • Raportat la cantitatea de produs, prețul este foarte mare. Pentru o singură sticluță de 30 de mililitri, prețul poate ajunge până la 250 de lei.
 • Fiind un fond de ten pe bază de apă, produsul va fi destul de dificil de aplicat cu un burețel, căci acesta va absorbi foarte mult produs. Acesta este un impediment pentru persoanele care nu au o dexteritate foarte bună în ceea ce privește aplicarea fondului de ten cu pensula.
 • Dacă nu este folosit împreună cu produsele potrivite (pudră, concealer), fondul de ten de la Lancôme poate căpăta un aspect prăfos, inestetic.

Preț

Fondul de ten de la Lancôme este un produs high-end care poate fi achiziționat din magazinele de profil, atât fizice, cât și online. Prețul unei sticluțe de 30 de mililitri variază între 165 și 250 de lei. Sunt disponibile suficient de multe nuanțe, cu tonuri și subtonuri diferite, astfel încât nuanța aleasă să fie cea potrivită.

Găsiți fondul de ten Lancôme AICI

 1. Fond de ten Clinique

Produsele Clinique sunt disponibile în mai multe game destinate atât machiajului, cât și îngrijirii pielii. Un fond de ten de la Clinique este compromisul perfect între make-up și skincare, acesta având o formulă foarte blândă cu tenul. Produsul are o acoperire foarte bună, potrivită atât pentru machiajul de zi cu zi, cât și pentru cel de ocazie.

Compoziție

Clinique se află printre puținele companii producătoare de cosmetice care pun accentul pe sănătatea pielii, înainte de aspectul acesteia, fapt ce se observă și în listele de ingrediente ale produselor.

Acest fond de ten conține mai multe ingrediente medicinale care ajută tenul problematic să se vindece. Coșurile și punctele negre nu numai că sunt foarte bine acoperite, ci și tratate sistematic. Roșeața și petele pigmentare sunt neutralizate, iar secreția de sebum este ținută sub control.

Acidul salicilic din acest fond de ten ajută pielea să se regenereze, dar are și efect cicatrizant și anti-iritant. Fondul de ten de la Clinique este perfect pentru persoanele cu ten sensibil și predispus la diferite afecțiuni.

Beneficii

Pe lângă rolul său fundamental în machiaj, fondul de ten Clinique este foarte folositor persoanelor care trec prin tratamente dermatologice. Acest fond de ten ajută pielea să se refacă și să arate foarte sănătos, proaspăt. Tenul devine elastic și luminos, roșeața dispare, iar imperfecțiunile sunt estompate într-un mod natural.

Rezistența fondului de ten este una îndelungată, deși formula acestuia este destul de lichidă și ar putea părea că produsul se absoarbe întru totul în piele.

Fondul de ten de la Clinique poate fi folosit atât pe tenurile cu tendință de îngrășare, cât și pe cele uscate sau combinate. Efectul său fin și luminos va fi același.

Mod de utilizare

Se recomandă ca un fond de ten Clinique cu textură lichidă să fie aplicat cu o pensulă foarte densă, dar nu exagerat de moale. Aceasta poate fi atât din peri sintetici, cât și din fire naturale, dar important este ca finish-ul să fie unul cât mai natural, fără urme inestetice. Nu este indicat să se folosească un burețel, căci acesta va absorbi o cantitate mare de produs în momentul tapotării.

Păreri PRO

 • Este un fond de ten cu dublu rol, în machiajul și în tratamentul feței. Formula sa este foarte protectivă cu tenul, fapt ce nu dăunează calităților produsului de machiaj, ci dimpotrivă, acesta are o acoperire medie și un finish natural.
 • Ambalajul este foarte potrivit texturii produsului, astfel că acest fond de ten nu va oxida și va fi ușor de dozat.
 • Rezistența produsului pe ten este foarte bună, produsul menținându-se uniform și catifelat până la 18 ore. Acesta are și factor de protecție SPF 15.

Păreri CONTRA

 • Fiind, pe lângă un produs de machiaj, și un produs medicinal, acest fond de ten se adresează în exclusivitate persoanelor cu un ten problematic sau sensibil.
 • Formula sa destul de lichidă poate să nu fie cea mai bună alegere când vine vorba de tenurile foarte grase, cu o secreție de sebum excesivă. În astfel de cazuri se impune folosirea unei pudre matifiante de fixare.

Preț

Fondul de ten de la Clinique este disponibil atât în magazine fizice, cât și online, într-o varietate de nuanțe. Prețul unei sticluțe de 30 de mililitri variază între 135 și 170 de lei.

Fondul de ten Clinique îl puteți cumpăra de AICI

 1. Fond de ten Estee Lauder Double Wear

Estee Lauder Double Wear este un fond de ten foarte popular, acesta fiind folosite de foarte multe vedete și influenceri. Motivul principal pentru care acest fond de ten a devenit atât de celebru este acela că, odată aplicat, produsul va arăta foarte bine în poze și pe cameră, având o putere de acoperire foarte mare. Este bine de știut că, în mod real, această acoperire a fondului de ten are un aspect deloc natural și se creează foarte ușor efectul de mască.

Compoziție

Fondul de ten Estee Lauder Double Wear conține ingrediente derivate din silicon care ajută la hidratarea pielii și îi conferă acesteia elasticitate. Produsul are o textură ușor lichidă și se aplică foarte ușor pe ten. Acesta acoperă până și cele mai pronunțate imperfecțiuni, de la coșuri, la puncte negre sau cicatrici.

Acest fond de ten conține parfum și nu este indicat ca persoanele cu un ten sensibil să îl folosească în cantități mari. Este de precizat că acoperirea este foarte mare și nu poate fi construită în straturi pentru că rezultatul obținut nu este deloc natural și plăcut estetic.

Beneficii

Fondul de ten Estee Lauder Double Wear are o putere foarte bună de acoperire, acesta făcând față chiar și celor mai pronunțate imperfecțiuni ale pielii. Acest fond de ten acoperă coșurile, semnele lăsate de acnee, punctele negre și albe, neutralizează roșeața și petele solare.

Finish-ul acestui fond de ten este mat și nu reflectă lumina, producând umbre inestetice, motiv pentru care produsul este destinat persoanelor aflate adesea în fața camerelor sau a luminilor artificiale. Produsul are o rezistență foarte mare și nu se va dezintegra dacă secreția de sebum crește peste zi.

Estee Lauder Doble Wear este un fond de ten care se potrivește tuturor tipurilor de ten, existând condiția ca, în prealabil, să se folosească o bază hidratantă sau una matifiantă, după caz.

Mod de utilizare

Fondul de ten Estee Lauder Double Wear vine într-un ambalaj care nu este prevăzut cu pompiță, așa că dozajul se va face puțin mai dificil. Este important să se aplice o cantitate mică, aceasta fiind suficientă pentru întreaga suprafață a tenului.

Pentru o aplicare uniformă este ideal să se folosească un burețel pentru fond de ten. Textura produsului este cremoasă, ușor lichidă, astfel încât aplicarea cu pensula poate fi anevoioasă, apărând urme neplăcute.

Păreri PRO

 • Fondul de ten Estee Lauder Double Wear are o acoperire foarte bună și durează foarte mult pe ten. Machiajul feței are un aspect proaspăt chiar și după 12 ore.
 • Imperfecțiunile de pe ten sunt perfect acoperite, petele și roșeața sunt neutralizate, iar cutele și liniile fine, de expresie sunt estompate.
 • Machiajul arată impecabil pe cameră și în fotografii. Tenul capătă acel efect de porțelan.

Păreri CONTRA

 • Fondul de ten Estee Lauder Double Wear nu are deloc un finish natural, ci poate produce efectul de mască și arată inestetic.
 • Tenul sensibil poate avea de suferit de pe urma acestui fond de ten, mai ales că hidratarea nu este unul dintre punctele sale forte.
 • Machiajul tenului va arăta cu atât mai încărcat cu cât peste fondul de ten se vor adăuga pudra și corectorul. Estee Lauder Double Wear are un efect încărcat și atunci când este folosit individual.

Preț

Cu toate că este un produs destul de popular, fondul de ten Estee Lauder Double Wear face parte din categoria cosmeticelor high-end. Acest produs costă între 180 și 230 de lei, putând fi achiziționat din magazine fizice, dar și de pe diferite site-uri. Un preț cu mult mai mic decât cel specificat poate însemna faptul că produsul comercializat nu este cel original.

Fondul de ten Estee Lauder Double Wear îl găsiți la un preț foarte bun AICI

 1. Fond de ten Vichy Dermablend

Pe lângă produsele de îngrijire și curățare a pielii, cei de la compania Vichy au lansat și mai multe colecții de machiaj. Dintre toate produsele comercializate de această firmă, fondul de ten Vichy Dermablend este acela care se bucură de o popularitate foarte mare datorată raportului calitate-preț. Acest fond de ten se numără printre produsele de machiaj care tratează și ameliorează problemele tenului.

Compoziție

Fondul de ten Vichy Dermablend conține mai multe ingrediente medicinale care au rolul de a proteja și trata tenul sensibil. Acest fond de ten este anti-iritant și hipoalergenic, motiv pentru care este destinat tenurilor sensibile, problematice și predispuse afecțiunilor dermatologice.

Fondul de ten de la Vichy conține acid salicilic, dar și agenți de emulsifiere și îngrijire a pielii. Acești compuși ajută ca produsul să aibă o rezistență ridicată și o acoperire foarte bună, el fiind recomandat pentru folosire fără corector sau pudră.

Beneficii

Vichy Dermablend este un fond de ten destinat persoanelor cu un ten sensibil și problematic. Acest produs de machiaj ajută la prevenirea, estomparea și vindecarea problemelor tenului, printre care: acnee, puncte negre, roșeață și altele asemenea.

Acest fond de ten are o putere de acoperire foarte mare, fiind util în neutralizarea roșeții și petelor solare, în acoperirea coșurilor sau cicatricilor, dar și în uniformizarea nuanței naturale a tenului.

Textura sa cremoasă se simte foarte bine pe ten, mai ales că produsul nu îngreunează și arată foarte natural. După aplicare, pielea rămâne catifelată, iar tenul pare mai sănătos și mai luminos.

Mod de utilizare

Vichy Dermablend nu este un fond de ten care vine într-un ambalaj obișnuit, cu pompiță. Ambalajul este din plastic, iar dozajul se face prin apăsarea ușoară a recipientului. Se folosește puțin fond de ten pentru aplicarea unui strat unic, dar acoperirea poate fi construită dacă este nevoie. Fondul de ten de la Vichy se poate aplica atât cu o pensulă sau un burețel, cât și cu degetele.

Păreri PRO

 • Vichy Dermablend este un fond de ten ideal pentru tenul sensibil, predispus afecțiunilor dermatologice. Acest produs are un factor de protecție foarte mare, și anume SPF 35.
 • Fondul de ten este disponibil în foarte multe nuanțe, atât cu subton cald, cât și cu subton rece, așa că nuanța cea mai potrivită este ușor de ales.
 • Pentru iubitoarele de machiaj care caută un fond de ten extrem de lejer pe ten, Vichy Dermablend poate fi cea mai bună soluție. Acesta are un finish foarte plăcut, ușor satinat, se simte foarte bine pe ten, nu încarcă și lasă aspectul unui ten odihnit, sănătos.

Păreri CONTRA

 • Ambalajul nu este transparent, așa că este greu de preconizat când recipientul se va goli. De asemenea, produsul este dificil de dozat pentru că nu există o pompiță.
 • Produsul are o putere de acoperire destul de mare, acesta fiind prezentat drept fond de ten și corector, 2 în 1. Astfel, un machiaj în care se folosește și concealer sau pudră poate deveni unul extrem de încărcat.

Preț

Vichy Dermablend este un fond de ten popular, disponibil în multe magazine fizice, farmacii și site-uri. Prețul acestui produs variază de la 65 la 100 de lei, în funcție de comerciant.

Fondul de ten Vichy Dermablend îl puteți cumpăra de AICI

 1. Fond de ten Dermacol

Probabil toate împătimitele machiajului au auzit de celebrul fond de ten de la Dermacol, produsul-minune care acoperă chiar și tatuajele. Acest fond de ten a intrat relativ recent pe piața produselor de machiaj și a uimit pe toată lumea cu puterea sa extraordinară de acoperire. Chiar și așa, pentru cele care preferă un machiaj cât mai lejer și mai natural, acest fond de ten ar putea fi total nepotrivit.

Compoziție

Mai bine de jumătate dintre ingredientele acestui fond de ten sunt pigmenți, fapt ce explică puterea de acoperire atât de mare. Este indicat ca persoanele cu un ten excesiv de sensibil, predispus alergiilor să folosească foarte rar acest produs. El este destinat persoanelor cu probleme severe ale tenului, dar este ideal să se folosească împreună cu creme de protecție care să trateze medical afecțiunea.

Parfumul este folosit în compoziția fondului de ten de la Dermacol pentru a combate mirosurile chimice ale pigmenților folosiți. Fondul de ten se comportă foarte bine pe ten din punctul de vedere al rezistenței, formula sa fiind destul de omogenă.

Beneficii

Fondul de ten Dermacol este ideal pentru persoanele care își doresc o acoperire foarte mare și de durată. Acesta acoperă probleme pronunțate ale tenului și ale corpului, putând fi folosit pe față, pe decolteu sau pe alte zone ale corpului care au nevoie de o acoperire mare.

Pe cât de mare este acoperirea sa, pe atât de crescută este și rezistența, fondul de ten de la Dermacol rezistând pe ten până la 12 ore fără să se dezintegreze sau să se adune în cute și linii fine. De regulă, acest fond de ten este ideal pentru machiajele profesionale spectaculoase, pentru persoanele expuse în fața camerelor sau a luminilor artificiale foarte puternice.

Mod de utilizare

Fondul de ten Dermacol se aplică ușor, cu ajutorul unei pensule mai dure sau cu ajutorul unui burețel. Este foarte important ca produsul să fie dozat corect, căci este nevoie de o cantitate foarte mică pentru a obține o acoperire mare. Ambalajul nu este prevăzut cu pompiță, iar textura produsului este cremoasă, deloc lichidă. Produsul se scoate prin apăsarea ușoară a tubului și se aplică imediat, mai ales că acesta se va usca destul de repede.

Păreri PRO

 • Fondul de ten Dermacol are o putere de acoperire foarte mare, fiind ideal pentru machiaje complexe, spectaculoase sau pentru transformări de look. Acest fond de ten acoperă chiar și imperfecțiunile cele mai vizibile, cicatricile sau tatuajele.
 • Acest fond de ten are o rezistență foarte mare, rezistând pe ten chiar și 12 ore.

Păreri CONTRA

 • Fondul de ten de la Dermacol nu poate fi folosit pentru machiajul de zi cu zi, căci conferă un aspect încărcat tenului. Dacă nu este aplicat corect, acest fond de ten poate lăsa efectul de mască.
 • Dacă nuanța nu este perfect compatibilă cu cea naturală, aspectul machiajului va fi unul deloc natural.
 • Fondul de ten are un finish mat, iar acest lucru nu se potrivește persoanelor cu tenul uscat, căci cesta ar putea părea și mai deshidratat, obosit și nesănătos.

Preț

Fondul de ten de la Dermacol a apărut de puțin timp în magazinele fizice din România. Acesta este disponibil într-un tub de 30 de grame, al cărui preț variază între 39 și 60 de lei.

Puteți cumpăra fondul de ten Dermacol AICI

 1. Fond de ten Radiant

Fondul de ten Radiant este destinat persoanelor cu un ten gras și problematic, care au nevoie de o acoperire mare și un finish mat. Acest fond de ten are o formulă cremoasă care ajută la stabilizarea secreției de sebum pe parcursul unei zile. Rezistența produsului este foarte bună, acesta putând fi purtat până la 16 ore.

Compoziție

Fondul de ten Radiant conține ingrediente special concepute pentru tenul seboreic și problematic. Odată aplicat, acesta menține un aspect mat al feței și combate efectul lucios de peste zi. Acest fond de ten are și factor de protecție solară SPF 15, motiv pentru care rezistența sa crește ajungând până la 16 ore.

Parfumul este un ingredient față de care trebuie să se manifeste o atenție sporită, căci acesta poate fi dăunător tenurilor sensibile. Anumite ingrediente ale acestui fond de ten pot fi alergeni pentru pielea sensibilă și predispusă afecțiunilor dermatologice.

Beneficii

Fondul de ten Radiant matifiază și acoperă imperfecțiunile, păstrând un aspect hidratat și luminos. Folosit cu precădere pe tenurile grase, mixte sau predispuse secrețiilor abundente de sebum, acest fond de ten menține hidratarea la un nivel optim, dar ajută și la matifierea pielii. Coșurile, punctele negre sau roșeața vor fi estompate, iar finish-ul va fi unul natural.

Rezistența fondului de ten Radiant este impresionantă, mai ales dacă sub acesta se aplică un primer sau o bază de machiaj potrivită. Acest fond de ten nu se va strânge în liniile fine și nici în ridurile de expresie, ci se va menține integral, păstrând o nuanță a pielii cât mai uniformă.

Mod de utilizare

Fondul de ten Radiant se aplică într-o cantitate mică pe întreaga suprafață a tenului. Deși are o putere de acoperire destul de mare, aceasta poate fi construită în straturi. Este ideal ca acest fond de ten să se aplice cu ajutorul unui burețel pentru machiaj, căci pensula ar putea lăsa urme inestetice, din cauza formulei dense a produsului.

Fondul de ten Radiant vine într-un ambalaj prevăzut cu pompiță, acesta fiind foarte ușor de dozat. Sunt suficiente două pompițe pentru aplicarea unui strat generos și uniform de fond de ten.

Păreri PRO

 • Fondul de ten Radiant are o acoperire foarte bună și matifiază foarte bine nuanța tenului, motiv pentru care acesta este ideal pentru tenul gras sau pentru cel cu tendință de îngrășare.
 • Acest fond de ten este disponibil într-o gamă largă de nuanțe, așadar este simplu de ales o nuanță potrivită, cu subotnul potrivit, astfel încât aceasta să completeze perfect nuanța naturală a tenului și să o uniformizeze.
 • Raportul calitate cantitate-preț este foarte bun. Produsul este spornic și nu oxidează în timp, mulțumită ambalajului cu pompiță. Aerul nu pătrunde deloc în recipient.

Păreri CONTRA

 • Fondul de ten Radian nu este potrivit pentru persoanele cu ten uscat sau normal. Acesta va intensifica efectul de piele deshidratată și va scoate în evidență zonele care se cojesc.
 • În combinație cu diferite pudre matifiante, efectul fondului de ten Radiant devine unul inestetic și foarte prăfos.

Preț

Ținând cont de calitatea sa, fondul de ten Radiant are un preț accesibil, care variază între 90 și 120 de lei, în funcție de comerciant. Acest produs este disponibil și online pe mai multe site-uri.

Gama de fonduri de ten Radiant o găsiți AICI

 1. Fond de ten Maybelline

Produsele de la Maybelline sunt foarte populare și foarte accesibile, acestea fiind disponibile într-o mulțime de magazine fizice, dar și online, la prețuri extrem de mici. Fiind un fond de ten drugstore, fondul de ten de la Maybelline promite o rezistență și o acoperire bună, dar nu asemenea unui produs profesional. Chiar și așa, acest fond de ten poate fi potrivit mai multor tipuri de ten și poate fi soluția ideală pentru un make-up natural, de zi cu zi.

Compoziție

Fondul de ten Maybelline conține polimeri de silicon care ajută ca produsul să aibă o acoperire bună și o rezistență de până la 24 de ore, după cum scrie și pe ambalaj. Mulțumită formulei sale, acest fond de ten este potrivit pentru persoanele care se confruntă cu acnee juvenilă sau cu imperfecțiuni minore. De asemenea, acest produs ajută la estomparea liniilor fine și a ridurilor de expresie.

Acest fond de ten conține agenți de îngrijire a pielii și factor de protecție SPF 19, astfel că se simte foarte lejer pe piele, chiar și în condițiile în care este purtat pentru mai multe ore.

Beneficii

Fiind un fond de ten accesibil, cel de la Maybelline are o acoperire medie și un finish semi-mat, astfel că poate fi purtat cu lejeritate atât pe tenurile grase, cât și pe cele mixte sau uscate. De asemenea, acest produs este destul de maleabil, fiind ideal și pentru machiaje naturale, de zi, dar și pentru machiaje de seară. În cazul acestora din urmă, trebuie precizat că machiajul feței nu va fi extraordinar de rezistent.

Formula sa plăcută nu îngreunează și nu încarcă tenul, ci îl hidratează și îi conferă un tonus proaspăt, sănătos, odihnit. Pielea va respira și nu va fi agasată de compușii fondului de ten.

Mod de utilizare

Fondul de ten Maybelline vine într-un ambalaj calitativ, prevăzut cu pompiță, astfel că dozajul se face foarte ușor. Se aplică un strat subțire, care se poate construi dacă este nevoie de mai multă acoperire. Acest fond de ten se aplică foarte bine atât cu pensula, cât și cu burețelul, dar nici cu degetele nu se va obține un finish neplăcut.

Fondul de ten de la Maybelline trebuie încălzit ușor pe mână, astfel încât el să se aplice mai ușor și să fie absorbit în piele, conferind un aspect natural, luminos.

Păreri PRO

 • Fondul de ten Maybelline are un preț bun, raportat la calitatea produsului și la cantitatea acestuia.
 • Se aplică ușor și este potrivit pentru mai multe tipuri de ten.

Păreri CONTRA

 • Este un fond de ten cu o acoperire destul de slabă și nu rezistă bine pe ten. Este absolut necesar ca înainte de aplicare să se construiască o bază pentru machiaj, iar corectorul și pudra nu trebuie să lipsească din machiajul feței.

Preț

Fie că este achiziționat din magazine fizice, fie că este comandat online, fondul de ten Maybelline are un preț foarte accesibil care variază între 30 și 55 de lei. Produsul este disponibil în sticluțe de 30 și 50 de mililitri.

Fondul de ten Maybelline poate fi cumpărat la un preț bun de AICI

 1. Fond de ten Catrice

Fondul de ten de la Catrice se încadrează în categoria produselor ieftine, care îndeplinesc foarte bine rolul promis. Acest produs este foarte accesibil și îndeplinește cu succes funcția de estompare pe care o promite.

Compoziție

Fondul de ten de la Catrice conține glicerină, astfel că ajută la menținerea elasticității și prospețimii pielii. Odată aplicat pe suprafața tenului, acesta revitalizează și estompează imperfecțiunile. Variațiile de culoare de pe ten sunt estompate și ele, iar nuanța pielii devine uniformă.

Acest fond de ten conține parfum, motiv pentru care nu este indicat tenurilor sensibile și predispuse afecțiunilor dermatologice. Deși nu este un fond de ten hipoalergenic, cel de la Catrice se comportă foarte bine pe tenul tânăr, dar și pe cel matur, având o acoperire medie.

Beneficii

Este un fond de ten accesibil, care se comportă foarte bine pe piele. Acesta nu încarcă deloc tenul, ci se simte foarte lejer, motiv pentru care poate fi purtat zi de zi. Finish-ul este unul natural, semi-mat, potrivit pentru machiajul cât mai natural.

Fiind un fond de ten atât de lejer, cel de la Catrice poate fi folosit de persoanele care nu au nevoie de o acoperire prea mare, ci doar de o uniformizare frumoasă a nuanței pielii.

Mod de utilizare

Fiind un produs cu textură lichidă, fondul de ten de la Catrice nu poate fi aplicat cu burețelul, căci acesta va absorbi foarte mult produs. Cel mai indicat este ca acest fond de ten să se aplice cu o pensulă din peri sintetici moi sau cu degetele.

Ambalajul este prevăzut cu pipetă, astfel că dozajul se face foarte ușor. Sunt suficiente câteva picături de produs pentru obținerea unui strat uniform. Acesta poate fi construit pentru a obține acoperirea dorită.

Păreri PRO

 • Este un fond de ten foarte lejer, care nu încarcă și care lasă pielea să respire.
 • Are un preț bun, raportat la calitatea și cantitatea produsului.
 • Estompează petele și roșeața, dar și imperfecțiunile minore.
 • Poate fi folosit pe mai multe tipuri de ten, atât cu tendință de îngrășare, cât și deshidratat.

Păreri CONTRA

 • Este un fond de ten care nu acoperă acneea severă sau punctele negre.
 • Textura sa fluidă face ca aplicarea cu burețelul să fie imposibilă. Singurele alternative sunt aplicarea cu pensula și cea cu degetele.
 • Pentru a realiza un machiaj mai rezistent, este absolut necesar să se folosească pudră și concealer.
 • Fondul de ten Catrice nu poate fi folosit în machiaje de seară, căci are o rezistență mult prea mică și o putere de acoperire redusă.

Preț

Fondul de ten de la Catrice este disponibil atât în magazine fizice, cât și online. Prețul acestui produs variază între 28 și 38 de lei, iar sticluța are 30 de mililitri…

Fond de ten Catrice la un preț bun AICI


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news