Home FRUMUSETEAlbirea dintilor Cum sa te speli pe dinti corect

Cum sa te speli pe dinti corect

autor Elena Yvette
1167 vizualizari

Igiena orala este foarte importanta atat pentru sanatatea dintilor, cat si pentru gingii. Invata cum sa te speli pe dinti corect in patru pasi simpli.

Cum sa te speli pe dinti corect
Alege corect periuta de dinti. Alege una potrivita pentru dimensiunea si forma gurii tale, cu perii nu prea duri, dar nici prea moi. Periuta de dinti trebuie sa fie buna pentru a indeparta placa fara sa dauneze gingiilor si smaltului dintilor. Trebuie sa ajunga usor in toate colturile gurii.
Trebuie sa te speli pe dinti cel putin doua minute, de doua ori pe zi, cu o pasta de dinti cu fluor. Ideal ar fi sa te speli pe dinti de trei ori pe zi. Daca te speli de patru sau cinci ori pe zi, ai deja o obsesie in acest sens. Daca te speli pe dinti prea des sau prea dur, poti distruge smaltul dintilor sau iti poti rani gingiile. Asa ca spala-te bland cate doua minute, de doua ori pe zi. Foloseste un cronometru daca ti se pare ca dureza prea mult.
Incepe periajul dintilor de fiecare data din alta parte a gurii. Astfel fiecare parte a gurii este periata adecvat…

In cele din urma, trebuie sa ai grija de periuta ta de dinti, cum si ea are grija de tine. Clateste-o bine dupa fiecare utilizare si asaza-o intr-un loc unde se poate usca, fiind aerisita in acelasi timp. Trebuie sa iti schimbi periuta de dinti la fiecare trei sau patru luni.

Cum sa te speli pe dinti corect Video

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies