Gumele de mestecat cu arome omoara germenii care produc respiratia urat mirositoare

Share

Gumele de mestecat omoara germenii care produc respiratia urat mirositoare, dar numai daca sunt facute din uleiuri ce improspateaza respiratia.

Gumele de mestecat cu arome omoara germenii ce produc respiratia urat mirositoare

S-a descoperit ca uleiurile esentiale din anumite plante omoara germenii care produc cariile si respiratia urat mirositoare. Da, ati citit bine. Respiratia urat mirositoare. Nu e nevoie sa mananci o pizza cu usturoi ca sa o ai. Unii dintre germenii care traiesc in gura ta o produc si sunt bombe microscopice urat mirositoare.

Intr-un studiu realizat recent s-a cercetat daca gumele de mestecat ce contin uleiuri de plante fac mai mult decat sa-ti indulceasca respiratia. 15 voluntari au mestecat guma de mestecat cu scortisoara, guma de mestecat cu alta aroma si guma de mestecat fara aroma.

Fara sa stie ce guma mesteca, fiecare participant a mestecat guma timp de 20 de minute. Un observator a notat ca fiecare participant mesteca o data pe secunda. Apoi s-au recoltat mostre de saliva de la fiecare voluntar si s-au lasat timp de trei zile.

Rezultatele: guma de mestecat fara aroma nu a avut nici un efect. Guma de mestecat cu aroma de scortisoara a redus la jumatate germenii din saliva, pentru ca in ea exista uleiul esential de scortisoara ce omoara germenii. Si guma de mestecat cu alta aroma a avut un oarecare efect asupra germenilor din saliva…

Studiul a aratat ca guma de mestecat a avut un impact semnificativ asupra igienei orale pe termen scurt, deoarece contine agenti antimicrobieni si alte substante active. Studiul a aratat ca aceste gume de mestecat nu doar mascheaza mirosul urat din gura, ci elimina, cel putin temporar, bacteria care il produce.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news