Home FRUMUSETEBronz perfect Autobronzantul este benefic?

Autobronzantul este benefic?

autor Elena Yvette
456 vizualizari

Autobronzantul este considerat o alternativa perfect sanatoasa pentru plaja sau chiar si pentru activitatile de zi cu zi, dar multi oameni merg in saloane si SPA-uri fara sa cunoasca ingredientele pe care le contin aceste produse. Au avut loc numeroase dezbateri asupra acestei probleme si multi specialisti (dermatologi si pneumologi) au dat sfaturi impotriva folosirii acestui spray ca metoda de siguranta, care pune la indoiala utilizarea produsului.

Autobronzantul este benefic

Ingredientul activ din aceste autobronzante este o substanta chimica numita dihidroxiacetona sau DHA care, conform unor descoperiri, ar putea produce alte efecte secundare odata cu colorarea tonului natural al pielii. DHA functioneaza sigur la suprafata pielii, cu alte cuvinte, in afara.

Daca autobronzantele sunt oricum inhalate sau ajung in zonele sensibile ale corpului, ca buze, nari, urechi, pleoape si chiar sprancene, atunci ingredientul poate duce la cancer pulmonar. A existat o discutie despre posibilele mutatii ale ADN-ului, dar aceste efecte nu au fost inca dovedite prin teste sau studii riguroase.

Ingredientul activ DHA este folosit de mult timp in industria cosmeticelor, dar numai pentru uz extern. Deci sfatul ar fi sa nu se inhaleze spray autobronzant, incat plamanii tai sa nu fie afectati, sau sa se evite folosirea acestuia, deoarece particulele sale se pot aseza pe zone delicate ale pielii, fapt ce poate avea efecte necunoscute.

Acum ca DHA a ajuns in saloane si SPA-uri ca un component al spray-urilor autobronzante, trebuie sa fii atenta sa nu inhalezi sau sa inghiti acest produs. Odata ajunsa in cabina de autobronzare cu pulverizator, acopera-ti ochii si inchide bine gura, iar daca apelezi la ajutorul unui profesionist, asigura-te ca personalul salonului este pregatit si atent la acest tip de detalii.

Este autobronzantul benefic pentru gravide?

Oamenii de stiinta au avertizat femeile cu privire la folosirea acestui produs pe perioada sarcinii. Alaturi de riscul pentru cancer pulmonar, expertii spun ca DHA poate avea efecte negative asupra sarcinii, rezultand malformatii congenitale sau alte afectiuni serioase, afectand bebelusul…

Ar trebui sa ceri sfatul medicului si sa folosesti lotiuni pentru bronzare sau uleiuri in locul acestui produs. De asemenea, nu te expune prea mult la soare, cel mult 15 minute sunt suficiente, beneficiind de produse cu protectie solara ridicata si obtinand un bronz stralucitor si un plus de vitamina D foarte buna pentru tine si copilul tau.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies