HomeFRUMUSETEBuze Reţetă balsam de buze natural homemade

Reţetă balsam de buze natural homemade

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,3K views
Reţetă-balsam-de-buze-natural-homemade in Buze

Buzele oricăreia dintre noi au nevoie de o mare îngrijire în orice perioadă a anului, de aceea îţi propunem o rețetă de balsam pentru buze natural homemade.

balsam de buze bio

Dacă te-ai săturat să tot încerci diverse reţete pentru balsam şi să nu fii mulţumită, îţi propunem una care este naturală, homemade, care nu va da greş.

Prepararea acestui balsam de buze natural homemade presupune șapte paşi

 1. Topirea cerii de albine

Principalul ingredient trebuie să fie ceara de albine. Cumpără acest component mai bine de la un apicultor, pentru a evita rețetele cu chimicale. E nevoie doar de una-două linguri de ceară de albine, care trebuie topită la cuptorul cu microunde sau într-un vas curat ce este pus în altul ce conţine apă care fierbe.

 1. Adăugarea uleiului

Pentru a hidrata mai bine buzele, pe lângă ceara de albine adaugă şi puţin ulei de jojoba, ulei de ricin sau ulei de măsline extravirgin.

 1. Topirea uleiului peste ceară

Adaugă uleiul peste ceara de albine şi pune-le să se topească în cuptorul cu microunde sau în vasele amintite mai sus. Acest pas durează aproximativ unul-două minute.

 1. Răcirea amestecului

După ce acestea s-au omogenizat, lasă-le să se răcească preţ de câteva minute. După ce aceste componente au devenit un amestec solid, poţi adăuga noile ingrediente.

 1. Amestecarea mierii

După răcirea primelor componente se poate adăugă mierea şi se amestecă. Pentru a nu face un balsam prea lipicios, se adaugă doar câteva picături de miere. Pe lângă aspectul plăcut şi gustul bun, mierea are şi proprietăți antibacteriene.

 1. Adaosul de parfum

În final, vei adăuga puțin din parfumul tău favorit balsamului de buze creat. Printre aromele preferate sunt cele de cafea, ciocolată, migdale, portocală, vanilie etc.

 1. Alegerea recipientului

Pentru a finaliza, e necesar să alegi recipientul unde dorești să depozitezi acest balsam proaspăt creat. Te poţi folosi de o cutiuţă mai veche a unui strugurel sau vei putea cumpăra din magazine un recipient special, nefolosit.

Avantajele folosirii unui balsam natural homemade

 • Pielea ţi se vindecă mai rapid

Pielea buzelor este mai subţire comparativ cu cea a feţei. Astfel, dacă vei suferi de buze crăpate sau uscate, folosind un balsam de buze natural buzele îţi vor fi hidratate cum trebuie şi se vor vindeca în mod rapid.

 • Vei evita jena produsă de buzele crăpate

Dacă buzele îţi sunt crăpate sau exfoliate, vei şti exact cât de stânjenitor este să le ai aşa. În timpul iernii, vei avea tendinţa să le umezeşti. Combinaţia răcorii cu umiditatea va conduce la buze uscate şi crăpate. De aceea, e obligatoriu să aveţi cu dumneavoastră tot timpul un balsam de buze natural.

 • Vor părea mai suple

Buzele uscate şi subțiri devin mai groase şi mai umede datorită balsamului. Dacă îl vei folosi zilnic, vei avea mereu buzele tinere, cu un aspect suplu.

 • Protecţie împotriva razelor solare

Majoritatea balsamurilor de buze prezintă protecţie împotriva razelor de soare. Acestea vor ajuta în mod automat la protecţia împotriva uscării buzelor, de crăpare şi de soarele puternic din timpul verii…

Aşteptăm propunerile dumneavoastre legate de reţetele de balsam natural homemade pe care le folosiţi şi ce părere aveţi despre reţeta prezentată.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed