HomeFRUMUSETECoafuri Cele mai bune alternative pentru şamponul antimătreaţă

Cele mai bune alternative pentru şamponul antimătreaţă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 852 views
Cele-mai-bune-alternative-pentru-şamponul-antimătreaţă in Coafuri

Dacă suferiţi de scalp uscat, cu fulgi de mătreaţă, probabil aţi încercat multe şampoane antimătreaţă. Pe când unele pot avea efect, altele nu, în funcţie de cauza condiţiei scalpului, precum şi de severitatea acesteia. Dacă nimic nu funcţionează, ar trebui să luaţi în considerare unele dintre cele mai bune alternative pentru şamponul antimătreaţă.

Cele mai bune alternative pentru şamponul antimătreaţă

Hidratanţi şi exfolianţi naturali

Remediile antimătreaţă de casă sunt eficiente şi se găsesc adesea în bucătărie. Cheia este să combinaţi un hidratant natural, cum este iaurtul sau laptele, cu un exfoliant natural. Aceştia din urmă sunt folosiţi pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii şi a elimina fulgii de mătreaţă. Exfolianţii naturali sunt, în general, granulaţi şi delicaţi. Cele mai bune opţiuni includ fulgii de ovăz, zahărul brun şi sarea.

Tratamente cu ulei fierbinte

Un alt remediu pe care îl puteţi încerca este tratamentul cu ulei firbinte. Este unul dintre cele mai bune alternative pentru a trata psoriazisul. Puteţi folosi ulei de cocos, de măsline sau un ulei vegetal.

Aplicaţi uleiul ales şi masaţi bine pe scalp pentru a hidrata pielea uscată. Clătiţi bine după ce terminaţi. Când urmaţi un tratament cu ulei, evitaţi să îl folosiţi în exces, pentru a evita un păr uleios. Nu-l încercaţi pentru prima oară în ziua unui eveniment important.

Şamponul cu ulei de argan

Acesta nu este conceput special pentru a îndepărta mătreaţa, dar ajută la hidratarea scalpului şi pielii. Dacă încercaţi un şampon cu ulei de argan, trebuie sa retineti că este necesar să spălaţi scalpul, nu părul. O concepţie greşită des întâlnită este că şamponul se foloseşte pentru a spăla părul, dar cheia pentru a scăpa de mătreaţă e să masaţi scalpul cu un şampon antimătreaţă sau o alternativă antimătreaţă pentru a-l hidrata şi a îndepărta uşor fulgii de mătreaţă…

Cea mai bună alternativă antimătreaţă depinde de cauza mătreţii. Şampoanele fără reţetă medicală şi alternativele funcționează în majoritatea cazurilor uşoare şi medii de mătreaţă. Dacă nimic nu pare să funcționeze, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face e să mergeţi la un dermatolog. Este esenţial să aflaţi cauza mătreţii. Puteţi avea psoriazis, dermatită seboreică sau o altă afecțiune a scalpului care necesită şampon eliberat pe bază de prescripţie medicală sau steroizi topici.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed