HomeFRUMUSETECoafuri Scăpaţi de mătreaţă cu bicarbonat de sodiu

Scăpaţi de mătreaţă cu bicarbonat de sodiu

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 969 views
Scăpaţi-de-mătreaţă-cu-bicarbonat-de-sodiu in Coafuri

Bicarbonat de sodiu şi ulei de arbore de ceaiScăpaţi de mătreaţă cu bicarbonat de sodiu

Există câteva reţete pentru şampon de casă, dar multe dintre ele conţin săpun lichid Castile, care este aproape imposibil de găsit local. Optaţi, în schimb, pentru bicarbonat de sodiu şi veţi fi surprinse de rezultate. Puteţi amesteca bicarbonatul cu apă, până obţineţi o pastă. Adăugaţi patru picături de ulei de arbore de ceai, apoi aplicaţi produsul pe scalp şi pe păr în locul şamponului.

Bicarbonatul de sodiu ca remediu

Masarea bicarbonatului de sodiu uscat pe scalp este un remediu adecvat, deoarece exfoliază uşor pielea capului, în timp ce calmează iritaţiile şi mâncărimile provocate de mătreaţă sau de scalpul uscat. Se poate folosi şi ca pastă, dar versiunea uscată e mai sigură.

Uleiul de arbore de ceai

Acest ulei esenţial este unul dintre uleiurile minune, antifungice şi antibacteriene; poate trata o varietate de condiţii ale pielii şi scalpului. Acesta funcţionează de minune cu bicarbonatul de sodiu, iar uleiul înșişi dă o senzaţie plăcută când este aplicat pe piele. Pentru că este un ulei puternic, cel mai bine e să îl diluaţi ori cu pasta de bicarbonat de sodiu, ori cu un alt ulei esenţial…

O altă modalitate de a adăuga acest ulei in rutina zilnica de îngrijire este să îl combinați cu şamponul sau balsamul obişnuit. Puteţi procura produse de bază, fără coloranţi sau arome suplimentare, la care să adăugaţi uleiul pentru a obţine propriul dumneavoastră şampon.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed