HomeSANATATEDermatologie – venerologie Ce este acidul hialuronic?

Ce este acidul hialuronic?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Scapă-de-cearcăne-cu-ajutorul-acidului-hialuronic1 in Dermatologie – venerologie

Ce este acidul hialuronic? Aceasta intrebare este la moda in domeniul cosmetic si cel al operatiilor estetice. Substanta respectiva face parte din alcatuirea tesutului conjunctiv, responsabil pentru amortizare si lubrifiere. Acesta este regasit in cantitati relativ mari in tot corpul, chiar si in anumite locuri care sunt adesea „lovite” de boli ereditare.

Scapă de cearcăne cu ajutorul acidului hialuronic
Pana in 1934, nu s-a stiut ce este acidul hialuronic, substanta reprezentand un component important al organismului, care se creeaza, dar si degradeaza mai repede decat multi alti compusi.

Odata cu trecerea anilor, corpul uman produce din ce in ce mai putin acid hialuronic, iar imbatranirea are o legatura directa cu o productie in cantitate mai mica a acestei substante.

In ultimii ani, medicii au utilizat acidul hialuronic sub forma de injectii atunci cand au loc interventii chirurgicale care trateaza ochii sau articulatiile dureroase. In ziua de azi s-a demonstrat insa faptul ca daca acidul hialuronic este administrat pe cale orala este mult mai eficient, mentinand sanatatea pielii pe o perioada mai mare de timp.

Alimente cu acid hialuronic

• Radacinoasele. Aceste legume au in componenta amidon si stimuleaza productia acestei substante benefice. Conform cercetatorilor, persoanele care consuma radacinoase, obisnuiesc sa traiasca mai multi ani, nu dezvolta cancer, diabet sau alte afectiuni si chiar daca isi petrec timpul in soare, pielea este mai tanara decat in cazul persoanelor care nu o fac…

• Soia. Aceasta stimuleaza productia acidului hialuronic, iar soia fermentata este considerata mai potrivita, deoarece este capabila de o absorbire mai corecta a substantelor nutritive.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed