Tratamente naturale pentru părul subțire

Pentru a sprijini regenerarea părului urmaţi o dietă sănătoasă. Trebuie să hrăniţi scalpul pentru a beneficia de refacerea părului.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2025/03/Tratamente-naturale-pentru-părul-subțire.jpg

Daca suferiţi de subţierea părului, probabil sunteţi îngrijorate şi în căutare de un tratament pentru această situaţie. Deşi este normal să pierdeţi între 50-100 de fire de păr zilnic, orice număr mai mare presupune o problemă a părului.

Tratamente naturale pentru părul subțire

Există câteva motive pentru care se întâmplă aceasta. Stările fizice şi mentale pot cauza subţierea părului, cea mai frecventă cauză fiind stresul. Un nivel ridicat de stres cauzează pierderea părului. Dacă asta e cauza şi la dumneavoastră, nu vă faceţi griji, pentru că, odată cu reducerea stresului, părul va începe să crească la loc.

O altă cauză a subţierii părului o reprezintă uzul de coafuri la cald şi a proceselor chimice. Acestea slăbesc firul de păr şi provoacă ruperi răspândite pe întreg scalpul, ceea ce duce la un aspect de păr subţiat. La fel, şi aceasta e o problemă temporară. Prin reducerea stilizărilor la cald şi a proceselor chimice, permiteţi părului să se refacă în timp.

Pentru a sprijini regenerarea părului, urmaţi o dietă sănătoasă. Trebuie să hrăniţi scalpul pentru a beneficia de refacerea părului. Proteinele sunt importante pentru creşterea părului. Consumaţi alimente bogate în proteine, precum carnea slabă, ouă şi soia. Includeţi siliciu în dieta zilnică, deoarece e un nutrient ce favorizează creşterea părului. Se găseşte în orez, ovăz, varză şi seminţe de floarea-soarelui. De asemenea, puteţi lua suplimente nutritive care se găsesc în farmacii sau în magazinele special orientate pe creşterea părului.

Trataţi părul cu blândeţe. Evitaţi pieptănarea părului când e ud, pentru că atunci e în starea cea mai vulnerabilă potrivit jenatkin.com. Folosiţi, pentru a îl descâlci, o perie specială sau un pieptene cu dinţi lungi.Nu strângeţi părul prea tare când îl prindeți în cocuri sau cozi, pentru că şi astfel puteţi rupe firele de păr…

La final, incercaţi stimularea manuală a scalpului pentru a creşte cantitatea de sânge bogat în nutrienţi la rădăcina părului.Masaţi scalpul cu ulei de cocos sau de măsline, cu degetele, pentru cel puţin cinci minute. Pe lângă stimularea scalpului, astfel îndepărtaţi manual excesul de sebum care înfundă foliculii de păr.

Citește și: Tunsori medii dupa forma fetei

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Sidorov Olga

Olga Sidorov este redactor la yve.ro din 2012. Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din Moldova, cu un master în Jurnalism. Este specializată în horoscop, urmând cursuri de astrologie la Centre for Psychological Astrology (CPA) din Marea Britanie. De asemenea, scrie despre frumusețe și dragoste, oferind cititorilor articole concise și bine documentate. Olga combină pasiunea pentru astrologie cu sfaturi utile despre relații și îngrijire personală.

1 comentariu

  1. Eu una am parul foarte deteriorat din cauza vopsitului si a placii. Mi-am comandat produse organice de pe net pana acum ceva timp dar am vazut pe net ca Weleda a lansat samponul regenerant cu ovaz, pentru par uscat sau deteriorat. Il folosesc de cand a aparut si simt cum parul meu isi revine. E genul de sampon care nu otraveste scalpul pentru ca este un produs bio. recomand si samponul si balsamul. sunt la fel de bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *