HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Cum îți poți păstra frumusețea cu ajutorul dietei

Cum îți poți păstra frumusețea cu ajutorul dietei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 676 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Cum-îți-poți-păstra-frumusețea-cu-ajutorul-dietei.jpg

Cum îți poți păstra frumusețea cu ajutorul dietei? Fără îndoială că multe dintre noi ne-am adresat la un moment dat această întrebare însă este nevoie de părerile specialiștilor pentru a afla care sunt răspunsurile care ne pot învăța cele mai bune și sănătoase metode. În cele ce urmează, îți prezentăm un mic ghid al alimentelor, care îți va fi cu siguranță de folos în procesul de slăbire și menținere a frumuseții.

Află cum îți poți păstra frumusețea cu ajutorul dietei parcurgând câțiva pași simpli, ușor de urmat. Anumite alimente au proprietăți specifice care pot ameliora problemele tale de sănătate, îmbunătăţind considerabil funcţionarea organismului şi chiar dispoziţia psihică, factori ce duc la o slăbire sănătoasă și la dobândirea unui plus de frumusețe. Iată care sunt aliementele care îți vin în ajutor:

Gălbenuș, pentru calitatea părului

Gălbenuşul este recunoscut pentru conţinutul mare de vitamina B5. Numită şi acid pantotenic, această vitamină are proprietatea de a ameliora activitatea celulară, părul regăsindu-şi sănătatea şi frumuseţea.

Coacăz negru, pentru o bună acuitate vizuală

Acest fruct conţine luteină şi zeaxantină. Aceşti pigmenţi carotenoizi, diferiţi de betacaroten, dar înrudiţi cu el protejează retina.

Apă, pentru dinți sănătoși

Cum îți poți păstra frumusețea cu ajutorul dietei? Apa, mai ales cea minerală, dizolvă reziduurile alimentare din gură, care stau de cele mai multe ori la originea cariilor dentare. O apă cu un conţinut ridicat de calciu are proprietatea de a întări gingiile, iar o apă ce conţine fluor consolidează emailul dinţilor. Apa, consumată în jur de doi litri pe zi, are un aport și în procesul de pierdere a greutății, dar și în hidratarea pielii și a țesuturilor, ceea ce face ca pielea să fie mai întinsă, moale, catifelată și să dobândească luminozitate.

Nuci, pentru întărirea unghillor

Ca şi alunele, nucile sunt bogate în vitamina B8. Datorită acestei vitamine, nucile ameliorează vizibil starea unghiilor casante.

Pește, pentru o memorie mai bună

Află cum îți poți păstra frumusețea cu ajutorul dietei pe bază de pește: cel mai bun în acest scop este peştele gras (ton, somon, macrou, hering, sardine), căci este bogat în acizi graşi esenţiali, foarte necesari unei bune funcţionări a celulelor creierului, care nu îngrașă, ci oferă organismului grăsimi sănătoase, ce sunt esențiale energiei.

Brânză, pentru oase solide

Brânza este un aliment foarte bogat în calciu. Se recomandă consumul mai multor tipuri de  brânzeturi concentrate (caşcaval, parmezan), care conţin un nivel ridicat calciu.

Banane, pentru mușchi puternici
Banana este un fruct e bogat în magneziu, mineral ce intervine în contracţia musculară. Pentru sportivi, bananele reprezintă un aliment ideal, care se digeră ușor și oferă energie pentru mai mult timp, deoarece oferă un grad ridicat de sațietate.

Pătrunjel, pentru picioare ușoare

Cum îți poți păstra frumusețea cu ajutorul dietei cu verdețuri? Multe verdețuri sunt extrem de benefice și recomandate atât în diete, cât și în tratamentele naturiste pentru înfrumusețare. De exemplu, una dintre cele mai apreciate verdețuri este pătrunjelul. Această plantă aromatică are un conținut ridicat de flavonoizi, care sunt benefici sistemului vascular. De asemenea, pătrunjelul este bogat în potasiu, substanţă ce favorizează la nivelul rinichilor filtrarea şi eliminarea apei…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed