Lipoaspiratia te ajuta sa ai o talie de viespe! Conform specialistilor, grasimea din zona abdomenului este mai daunatoare decat cea din orice alta parte a corpului. Se considera ca talia unei femei nu trebuie sa depaseasca 80 de centimentri, iar la barbati 94, pentru ca, atunci cand se mareste, grasimea din interiorul abdomenului este toxica. In cele ce urmeaza, te invitam sa afli toate informatiile necesare despre ce presupune lipoaspiratia (liposuctia) si cum te ajuta aceasta sa dobandesti silueta mult visata.
Cuprins:
Lipoaspiratia te ajuta sa ai o talie de viespe. Cum este posibil acest lucru? Din cauza lipsei timpului, tot mai multe femei apeleaza la interventiile chirurgicale pentru a indeparta celulele de grasime depuse in exces, iar in prezent, aceasta este una dintre cele mai cautate proceduri estetice de modelare a corpului, in intreaga lume.
Ce este lipoaspiratia?
Lipoaspiratia te ajuta sa ai o talie de viespe datorita faptului ca aceasta interventie de natura estetica elimina surplusul de grasime depozitata in anumite zone. Aceasta este utila in remedierea deformarilor care nu pot fi rezolvate prin cure de slabire sau exercitii fizice. Cu alte cuvinte, diminueaza excesul de tesut adipos, insa intr-un mod uniform, care sa ofere un aspect placut. In urma unei selectionari a tesutului adipos se realizeaza eliminarea acestuia cu ajutorul unei canule speciale, prin intermediul unei incizii mici de patru, pana la sapte mm. Incizia respectiva nu va lasa cicatrici durabile in timp, vor deveni inexistente foarte rapid.
Lipoaspiratia se poate face cu anestezie generala, intravenoasa, daca este vorba de o suprafata mare care trebuie remediata prin eliminarea surplusului de grasime, iar in cazul in care zonele care necesita lipoaspiratie sunt mici, se realizeaza anestezie locala. Exista insa o limita in privinta cantitatii de tesut adipos extras, deoarece nu trebuie sa se depaseasca patru litri de grasime, fara a necesita transfuzie de sange.
In medie, operatia prin care se realizeaza lipoaspiratia nu dureaza mai mult de o ora pentru fiecare zona aleasa, iar urmele in urma procedurii nu se observa si nu aduce probleme estetice ulterioare, din contra, rezultatele sunt cele dorite, obtinandu-se o silueta de vis.
Datorita tehnicilor moderne, se injecteaza aria care urmeaza sa fie aspirata, cu un lichid ce contine anestezic diluat pentru a reduce disconfortul post operator si adrenalina ce reduce sangerarea. In cazul in care pielea nu se va retrage in mod natural dupa inlaturarea tesutului adipos ce a fost in exces, atunci se va interveni chirurgical pentru a se ajusta. Aceste tehnici pot fi imbinate cu succes cu abdominoplastia, un alt tip de interventie chirurgicala, care elimina excesul de piele.
Cu toate ca in timp corpul va mai acumula tesut adipos, rezultatele interventiei se vor pastra o perioada foarte indelungata, in anumite cazuri vor fi chiar permanente.
Citește și: Dr. Oz: uleiul de cocos te ajută să slăbești rapid
De cate feluri este lipoaspiratia?
Procedurile prin care se poate realiza lipoaspiratia sunt de mai multe feluri, in functie de preferintele pacientilor sau de tipul de grasime care trebuie inlaturata, conform parerii chirurgului. Exista sase feluri principale dupa care este clasificata, interventia implica diverse metode si echipament. Acestea sunt, dupa cum urmeaza:
- Lipoaspiratia realizata prin laser. Lumina laserului este folosita pentru a patrunde in tesut si a topi grasimea. Aceasta tehnica presupune o sangerare mai redusa, mai putine vanatai si inflamatii;
- Lipoaspiratia prin metoda automata. Aceasta se realizeaza printr-o canula operata mecanic, ce face incizii si extrage rapid grasimea si este o procedura mai precisa si de o durata mai scurta.
- Lipoaspiratia prin suctiune. Aceasta reprezinta o procedura clasica prin care se extrage grasimea printr-o canula atasata unui aspirator presurizat.
- Lipoaspiratia cu canula dubla. Prin intermediul a doua canule mecanice in loc de una procedura se realizeaza intr-un mod care arde mai putin si lasa mai putine cicatrici. Este o metoda mai accesibila chirurgului, deoarece necesita mai putin efort din partea sa.
- Lipoaspiratia tumescenta. Un fluid tumescent (care produce dilatare si fermitate) este injectat in tesutul gras. Chirurgul foloseste o canula pentru a extrage grasimea, iar vasele de sange se contracta – acest lucru asigura sangerarea si vanataile la nivel minim.
- Lipoaspiratia cu ultrasunete. Aceasta procedura nu presupune folosirea laserului sau suctiunii. Grasimea este expusa energiei ultrasunetelor, acest fapt ajutand-ul pe chirurg sa faca mai usor extractia. Aceasta metoda eficienta cauzeaza mai putina trauma comparativ cu celelalte.
Ce trebuie sa faci pana are loc lipoaspiratia?
Atunci cand te decizi sa faci lipoaspiratia, alege un chirurg cu care poti discuta confortabil despre tehnici si eventualele complicatii, rezultate, asteptari si preferinte, cere-i parerea si alte detalii necesare. Fa analize medicale si alte evaluari sugerate de chirurg, pentru a te asigura ca poti face aceasta interventie. Daca ti se prescriu anumite medicamente, trebuie sa le iei conform indicatiilor, deoarece te vor ajuta sa te ajustezi in prealabil; de exemplu, aspirina sau alte analgezice sau plante medicinale trebuie evitate cu o saptamana inainte de operatie, deoarece intensifica circulatia sangvina si prelungesc timpul recuperarii. Este important ca persoanele fumatoare sa renunte la acest viciu pe durata recuperarii, pentru a minimiza riscurile post-operatorii.
Cine poate suferi interventia de lipoaspiratie?
Lipoaspiratia te ajuta sa ai o talie de viespe, dar se recomanda doar persoanelor cu o greutate normala, care au depozite izolate de grasime. Este important de retinut ca aceasta procedura nu remediaza obezitatea, nici nu se utilizeaza pentru a se remedia suprafete foarte mari din corp, nu este un tratament impotriva vergeturilor și nici contra celulitei.
Asteptari realiste privind lipoaspiratia
Pentru a avea parte de rezultate multumitoare privind lipoaspiratia, este necesar ca pacientul sa aiba asteptari realiste. Trebuie retinut ca aceasta interventie nu poate fi folosita pentru a elimina vergeturile sau celulita de sub piele, ci pentru a elimina concentratiile de grasime specifice anumitor zone ale corpului precizează medicalnewstoday.com. Un alt aspect care necesita atentie este si faptul ca, desi pacientii pierd moderat in greutate, se pot ingrasa la loc dupa procedura, daca nu adopta un stil de viata sanatos. Este important de inteles ca aceasta procedura nu este o solutie contra obezitatii, pacientii nu pot alege lipoaspiratia ca alternativa pentru dieta si exercitii fizice.
Cine ar trebui sa evite lipoaspiratia?
Lipoaspiratia nu este destinata oricui. Persoanele care doresc sa se supuna acestei interventii trebuie evaluate inainte, de catre un chirurg calificat. Iata cine trebuie sa evite aceasta interventie:
- In general, femeile insarcinate si care alapteaza ar trebui sa stea departe de aceasta interventie, pentru ca anestezicul ar putea afecta in mod negativ fetusul sau nou-nascutul.
- Persoanele care sufera de diverse afectiuni (de exemplu, diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare) nu ar trebui sa se supuna acestei interventii, intrucat le-ar putea dauna.
- Lipoaspiratia nu poate fi facuta nici de persoanele care iau medicamente ce subtiaza sangele, deoarece pot suferi sangerari excesive interne si externe.
- Persoanele care sunt alergice la lidocaina trebuie sa evite lipoaspiratia, pentru ca este folosita in timpul interventiei.
- Persoanele sub 18 ani nu se pot supune acestei interventii…