Mâini și picioare reci – remedii naturiste

Share

Pentru mâini și picioare reci există remedii naturiste ce reprezintă un adevărat ajutor, mai ales în timpul sezonului rece.

Vă prezentăm informații despre cele mai eficiente metode prin care puteți rezolva problema mâinilor și a picioarelor care par a nu se mai încălzi, indiferent ce ați face.

Mâini și picioare reci

Foarte multe femei se confruntă cu situații în care oricât de multe șosete ar încălța, indiferent cât de călduroase le sunt ghetele și mănușile, au tot mâinile și picioarele reci. Aceasta este o problemă reală, iar în lumea medicală este cunoscută sub numele de sindromul Raynaud, și are la origine o deficienţă în circulaţia periferică. Datorită anumitor plante medicinale, a unei alimentaţii corecte, prin efectuarea a câtorva exerciţii fizice uşoare, fluxul sangvin poate fi optimizat.

Mâini și picioare reci – tratamente naturiste

Sângele asigură nutrimentele şi oxigenul fiecărei celule din organism, transportă hormoni, anticorpi, deşeuri metabolice. Acest lichid biologic esenţial se deplasează prin vene, artere şi vase capilare, funcţionarea lor fiind coordonată de muşchi şi valve. În general, la nivelul extremităţilor corpului (mâini, picioare, urechi, obraji, nas) fluxul sangvin are un nivel mai scăzut, ţesuturile locale sunt irigate mai superficial, încălzindu-se mai greu decât alte zone.

Problema se accentuează în anotimpul rece, când sângele este direcţionat prioritar către organele vitale. Persoanele care prezintă tulburări cardiovasculare – fie ereditare, fie generate de un stil de viaţă nesănătos, caracterizat de sedentarism, alimentaţie greşită, fumat, consum de alcool, stres – sunt cu atât mai predispuse riscului de a se pricopsi cu sindromul Raynaud. Bolile dobândite ale aparatului circulator (arterioscleroză, artrită, fenomene inflămatorii arteriale) rămân însă în capul listei vinovaţilor.

De aceea, se recomandă abordarea unui stil alimentar cât mai sănătos pe bază de produse organice și bio, care să asigure un flux sangvin adecvat și a exercițiilor fizice ușoare, care să sporească mobilitatea și circulația optimă a sângelui.

Dieta este foarte importantă

Pentru mâini și picioare reci există remedii naturiste care au la bază o dietă. De exemplu, măcar pe perioada sezonului rece, vă recomandăm să încercaţi să consumaţi mai rar alimente şi băuturi de la frigider, care accentuează constricţia vaselor de sânge, însă puteți să vă delectaţi cât mai des cu ceaiuri, supe de pasăre şi preparate calde, însoțite de ingrediente despre care se ştie că au proprietatea de a incălzi corpul pe dinăuntru: ceapă, praz, usturoi, hrean, ţelină, boabe de muştar, boia şi ardei iute, ghimbir, seminţe de coriandru. Toate fortifică metabolismul, stimulând circulaţia si veti scapa de mâini și picioare reci.

Mâini și picioare reci – remedii naturiste cu vitamine

Includeţi în meniul zilnic lactate, nuci, seminţe, cereale integrale şi verdeţuri, bogate în calciu, magneziu şi vitaminele B şi E.

De asemenea, fierul şi vitamina C sunt foarte utile în prevenirea sindromului de mâini și picioare reci, deoarece dilată vasele şi feresc organismul de anemie, ce sporeşte sensibilitatea la frig. Mâncaţi, aşadar, multe legume proaspete, caise şi prune uscate, coacăze negre, citrice.

Acizii graşi esenţiali Omega-3 îmbunătăţesc circulaţia sangvină şi împiedică depunerea plăcilor de aterom pe pereţii arterelor. Cea mai bună metodă de a vă asigura astfel de elemente este să mâncaţi des peşte de mare…

Nu uitaţi să beţi multe lichide, chiar când nu vă este sete – deshidratarea agravează disconfortul..


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news