Home Diete de slabitCum sa slabesti rapid Chirurgia bariatrică te scapă de excesul de kilograme ale corpului

Chirurgia bariatrică te scapă de excesul de kilograme ale corpului

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1k views 6 minute timp de citit
chirurgia bariatrica

Chirurgia bariatrică (numita și chirurgia obezității) este o alternativă care are rezultate uimitoare pe termen lung pentru persoanele care doresc să slăbească. În acest articol te invităm să descoperi mai multe informații despre acest subiect.

chirurgia bariatrica

Chirurgia bariatrică este o practică medicinală care servește prevenției și tratării unor boli grave ce țin de excesul de kilograme ale corpului.

Atenție, această ramură a medicinei ține, în primul rând, de sănătatea organismului, rolul înfrumusețării căzând într-un plan secund! Chirurgia bariatrică nu trebuie confundată cu chirurgia estetică, mai ales că cea dintâi implică o serie de operații vitale organismului.

 

Scapă de kilograme cu chirurgia bariatrică, deoarece te ajută să arăți așa cum ai visat întotdeauna, să fii mult mai atrăgătoare și să îți ții greutatea sub control. Dacă te-ai săturat să încerci tot felul de diete și regimuri care nu sunt întotdeauna sănătoase, mai ales cele extrem de restrictive, atunci acest tip de operație îți poate veni în ajutor și vei scăpa de stresul kilogramelor în plus pentru o perioadă foarte îndelungată.

Când recurgem la chirurgia bariatrică?

Chirurgia bariatrică necesită o analiză foarte precisă a potențialului pacient și a afecțiunilor pe care le are acesta, indiferent de natura lor. Există serii întregi de condiții pe care un pacient trebuie să le îndeplinească înainte de a fi operat, dar și motivația unei astfel de operații trebuie să fie solidă.

 • Obezitatea – este principala afecțiune în care se recomandă o operație de chirurgie bariatrică. Obezitatea este una dintre bolile cu cea mai crescută rată a mortalității, chiar și în rândul tinerilor. Pentru a trata obezitatea se recurge la așa-zisa „micșorare a stomacului”. Acest organ este secționat astfel încât să nu mai poată fi ingerată o cantitate mare de alimente, iar organismul să consume ceea ce este strict necesar.
 • Supraponderabilitatea – constă într-o greutate peste limita optimă. Kilogramele în plus pot fi cauza mai multor boli de natură cardiacă, circulatorie, nervoasă, digestivă sau excretorie. În astfel de cauze se recomandă un tratament bazat pe chirurgia bariatrică.

Care sunt pacienții operabili?

Nu toate persoanele care se confruntă cu problema kilogramelor în plus au nevoie de o operație din zona chirurgiei bariatrice. Pacienții operabili trebuie:

 • Să aibă între 18 și 55 de ani.
 • Să aibă o greutate cu mult peste limita recomandată de către medicul nutriționist.
 • Să se confrunte cu o serie de afecțiuni cauzate de surplusul de kilograme.
 • Să fie apți din punctele de vedere fizic și psihic pentru operație.

Beneficiile unei operații din gama chirurgiei bariatrice

 • Pierderea în greutate – este, de fapt, motivul principal pentru care se recurge la o astfel de operație. Pacienții vor scăpa de kilogramele în plus care le cauzează varii afecțiuni. Chirurgia bariatrică ajută la stabilizarea indicelui de masă corporală.
 • Îmbunătățirea formei fizice – deși chirurgia bariatrică nu are un fundament estetic, rezultatele sunt vizibile și în acest sens. Kilogramele se vor topi de pe silueta pacientului și îi vor conferi acestuia un tonus deosebit.
 • Echilibrul moral – afecțiunile organismului au repercusiuni semnificative la nivelul emoțional. Odată cu dispariția kilogramelor în plus și cu revenirea la o formă fizică bună, cu un aspect plăcut, psihicul pacientului se va echilibra. Pacientul va căpăta încredere în sine.

Viața după chirurgia bariatrică

Dacă ați fost supus unei intervenții chirurgicale bariatrice, viața dumneavoastră se va schimba radical. Efectele unei astfel de operații sunt pe termen lung și va trebui să vă menajați mai mult. Iată câteva aspecte în care schimbările sunt inevitabile:

 • Alimentația – un pacient supus unei operații chirurgicale bariatrice va trebui să adopte un regim alimentar echilibrat. Cantitatea de alimente se va diminua semnificativ, iar calitatea și conținutul nutritiv al acestora trebuie revizuite de către un medic nutriționist.
 • Vestimentația – chirurgia bariatrică implică și schimbarea garderobei pacienților. Hainele cu mărimi mari pe care obișnuiați să le purtați înainte vor fi înlocuite cu unele cu măsuri mici, din materiale noi, prin care corpul va respira mai bine.
 • Stima de sine – după o experiență de chirurgie bariatrică veți învăța să vă apreciați mai mult, să vă valorizați propria persoană. Este necesar să puneți în evidență calitățile și aptitudinile pe care le aveți.

Tipuri de operații bariatrice

Scapă de kilograme cu chirurgia bariatrică, alegând tipul de operație de care ai nevoie. Există mai multe tipuri de astfel de intervenții:

• Chirurgia bariatrică restrictivă (care micșorează volumul stomacului) este cea mai cunoscută dintre ele; inelul gastric laparoscopic constă în introducerea unui inel din silicon în jurul porțiunii superioare a stomacului și îngustarea trecerii alimentelor prin acest loc, astfel stomacul va arata precum o clepsidră – masa va fi mult mai mică in volum, deoarece mâncarea va ajunge în porțiunea superioară, care se va umple mult mai repede și va apărea în mod rapid sațietatea.

• Gastrectomia longitudinală – aceasta a devenit mai populară în ultimii ani și constă în secționarea longitudinală a stomacului, care este transformat într-un tub subțire, ce nu permite accesul alimentelor în cantități mari;

• Mai există și intervenții malabsorbtive, care însă nu se mai practică în ziua de astăzi.

Aceste intervenții sunt foarte ușor suportate de organism și rareori au rezultate mai slabe. Gastrectomia longitudinală este cea mai practicată intervenție în ultimii ani, pentru că oferă rezultate mai bune ca intervenția cu inelul din silicon.

Prețul pentru chirurgia bariatrică

Scapă de kilograme cu chirurgia bariatrică, deoarece va fi o investiție cu rezultate foarte bune care se vor dovedi durabile în timp. La noi în țară prețurile se situează începând de la 4,500 euro și pot ajunge până la 9,000 de euro însă în Statele Unite ale Americii costurile unei astfel de operații pot ajunge până la 40,000 de dolari. Prețurile sunt pe măsura rezultatelor oferite, de care pacientele din întreaga lume sunt foarte mulțumite.

Afecțiunile corelate cu obezitatea au pe primul loc diabetul și hipertensiunea arterială însă sunt urmate îndeaproape și de către cele articulare, insuficiența respiratorie, insuficiența cardiacă sau infertilitatea.

Pentru un diagnostic corect sunt necesare evaluările mai multor medici, precum cel nutriționist, cardiolog sau endocrinolog, întrucât este nevoie de examinările pe toate planurile respective, spre a se lua măsurile de precauție aferente – este o operație importantă care pune în legătură sistemele respective ale organismului…

Scapă de kilograme cu chirurgia bariatrică însă tine cont și de posibilele consecințe. Vărsăturile, grețurile, sângerarea vizibilă, toate sunt simptome care ar putea fi alarmante pentru orice persoană, de aceea este deosebit de important să anunți medicul dacă simți ceva în neregulă cu organismul tău. Acesta va ști ce este de făcut în cazul în care se ivește o asemenea situație.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies