HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Secretul picioarelor frumoase

Secretul picioarelor frumoase

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 907 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Secretul-picioarelor-frumoase.jpg

Pantalonii scurti sunt cei mai purtati in sezonul cald, insa pentru acest lucru ar trebui sa avem si niste picioare pe masura. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii:

Cele mai intalnite probleme
La fel ca musculatura fesiera si cea a abdomenului, muschii picioarelor sunt influentati si ei de variatiile hormonale, iar coapsele si spatele genunchilor sunt zone predispuse la celulita. Gableme pot fi afectate de dilatarile vasculare, datorita unor probleme respiratorii, dar si de tendinta de a retine apa. In plus, exista si pielea uscata, iar dupa implinirea varstei de 35 de ani, apar si probleme cu articulatiile femurului, genunchiului sau gleznei.

Secretul picioarelor frumoase
Picioarele au mai multa nevoie de miscare decat oricare alta parte a corpului. Lipsa activitatii fizice isi va spune cuvantul, iar picioarele vor fi primele care vor resimti acest lucru. Daca nu sunt efectuate exercitii fizice regulat, vor aparea si efectele negative, adica reducerea tonusului muscular, ce va determina o proasta circulatie sanguina si limfatica si astfel vor aparea picioarele umflate, varicele, dar si durerile de picioare.

Sunt foarte bune si cremele medicale si cele hidratante, si masajul, insa nu sunt la fel de eficiente precum exercitiie fizice. Pentru a-ti intretine muschii picioarele sunt necesare circa 30 de minute de mers pe jos in fiecare zi, zece etaje urcate pe jos, dar si de cateva ori pe saptamana o activitate fizica mai detaliata.

-pentru a fi eficient, mersul pe jos va trebui mentinut intr-un ritm constant si cu o incaltaminte comoda, fara toc;
-dansul clasic (salsa, tango, vals) este si el ideal pentru picioarele frumoase pentru ca dezvolta musculatura frumos, dar si intareste articulatiile;
-inotul este cea mai buna alegere pentru ca alterneaza miscarile muschilor;
-hidromasajul este o metoda care nu are de a face cu efortul, insa va reduce presiunea musculaturii;
-mersul pe bicicleta este si el foarte recomandat, pentru ca favorizeza articulatiile soldurilor si ale genunchilor, intarind musculatura…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed