HomeFRUMUSETEMachiaj Atenție! Produsele de machiaj pot afecta tenul

Atenție! Produsele de machiaj pot afecta tenul

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 987 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Atenție-Produsele-de-machiaj-pot-afecta-tenul.jpg

Majoritatea femeilor apeleaza aproape in fiecare zi la produsele cosmetice insa exista si cateva dintre ele care pot fi daunatoare sanatatii:

Atenție! Produsele de machiaj pot afecta tenul

Parabenii
Exista numeroase cercetari care ii leaga de aparitia anumitor tipuri de cancer si dezechilibre hormonale. Acestia se regaseste in creme si lotiuni, produse de machiaj, sampoane sau alte produse de ingrijire. Trebuie sa alegi produse care nu contin parabeni.

Atentie la data de expirare a produselor de machiaj
Se intampla oricui sa rataceasca un obiect si sa il gaseasca dupa cateva luni sau chiar ani. La fel poate si in cazul produselor de machiaj, iar atunci cand gasesti unul dupa ceva timp nu trebuie sa te grabesti sa il folosesti ca si cum i-ai fi dus dorul. Iata durata de folosinta a produselor:
-fondul de ten – nu mai mult de 1 an
-blush/pudre/farduri de pleoape – nu mai mult de 2 ani
-ruj – nu mai mult de 1 an
-mascara – nu mai mult de 4 luni

Machiajul mineral
Dermatologii trag un semnal de alarma ca machiajul mineral este mai putin iritant pentru ten insa nu contine anumite substante ce reactioneaza in cazul persoanelor cu un ten sensibil, asa ca trebuie sa alegi produse care au in compozitie cat mai putine ingrediente.

Hidrochinona
Aceasta este o substanta prescrisa de medici si care se utilizeaza pentru depigmentarea pielii. Cercetarile realizate pe animale au asociat utilizarea acestei substant cu riscul de cancer, dar studiile continua pentru a se afla daca sunt efecte asemanatoare si pe subiecti umani.

Parfumurile sintetice
Acestea pot provoca alergie, sunt cancerigene si, in plus, afecteaza si sistemul nervos, asa ca este de preferat sa eviti astfel de produse…

Uleiul mineral
Acesta este un ingredient derivat din petrol si se regaseste in aproape toate cosmeticele. Este demonstrat faptul ca duce la imbatranirea prematura a pielii, distruge bariera imunitara a pielii, afecteaza reusita pielii de a elimina toxinele si, in plus, favorizeaza aparitia bolilor de piele si acneea.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed