Home FRUMUSETEMachiaj Învață cum să te machiezi corect – tutorial video

Învață cum să te machiezi corect – tutorial video

autor Elena Yvette
1725 vizualizari

Machiajul are ca scop înfrumusețarea fizionomiei, încercând să îmbunătățească tenul și să evidențieze cele mai frumoase trăsături ale chipului. Învață cum să te machiezi corect.

Invata cum sa te machiezi corect

Machiajul natural este unul foarte simplu de realizat şi poate îmbunătăți imaginea oricărei femei, dacă învață cum să se machieze corect.

Nu trebuie să exagerezi în privința cantității de fard sau să apelezi la un număr mare de produse cosmetice pentru a te simţi frumoasă. Mai puţin fard va da ochilor un efect mai luminos, deci mai natural. Optează pentru fardurile trio, pentru a avea siguranța că foloseşti nuanţe din aceeaşi gamă.

Tot ce trebuie să ştii despre cum să te machiezi corect este că, pentru a avea o imagine originală, ai nevoie de un acord între vârstă, ocazie, anotimp, culoarea ochilor, a tenului, a părului, a toaletei. Factorul de bază al machiajului îl reprezintă armonia culorilor.

Invata cum sa te machiezi corect

Cum să te machiezi corect pentru un look perfect?

  • Cu siguranţă ai nevoie de naturalețe când înveți cum să te machiezi corect. Foloseşte machiajul doar pentru a acoperi imperfecţiunile incomode ale tenului. Nu-ţi ascunde frumuseţea sub o mască ce, de multe ori, solicită mai mult timp şi rezultatul poate fi unul pe care nu ţi l-ai dorit. Îți trebuie un machiaj discret, decent.
  • Cum să te machiezi corect în patru pași simpli? Principala etapă a acestui gen de machiaj este matifierea tenului şi păstrarea acestei condiţii pe tot parcursul zilei. Pentru asta, trusa ta trebuie să conţină un fond de ten, o paletă de farduri neutre, un rimel, un creion pentru linia genelor superioare, un ruj sau creion de buze. Se recomanda să foloseşti pe toată suprafața pleoapei un fard mat sau uşor sidefat.
  • Culoarea trebuie să fie apropiată de cea naturală. Pentru baza genelor, optează pentru un fard puţin mai închis, iar pentru o privire dramatică, poţi contura linia genelor superioare cu un dermatograf, cât mai aproape de gene şi în linii foarte subţiri.
  • Este indicat să te ajuţi de un bureţel pentru a evita ca liniile de dermatograf să fie foarte pronunţate. Un machiaj natural, discret, include şi aplicarea rimelului într-un singur strat, fără încărcarea genelor. Poţi folosi un mascara maro sau negru. Ajută-te de o periuţă pentru alungire, mult mai adecvată acestui stil de machiaj.
  • Nu aplica rimelul şi pe genele inferioare, pentru că te vor face să pari obosită. Astfel, îţi vei putea evidenţia subtil trăsăturile. Pentru machiajul buzelor, foloseşte un creion de buze într-o nunţă cât mai apropiată de tenul tău şi apoi aplică un gloss pentru strălucire.

Nu folosi farduri prea sidefate sau în culori deschise pentru un ten închis!

Renunţă la eyeliner-ul lichid, nu este specific acestui stil de machiaj, făcând pleoapele să pară încărcate!

Concentrează-te pe ceea ce vrei să pui în valoare când înveți cum să te machiezi corect. În ceea ce priveşte ochii, pentru o privire deschisă şi luminoasă, foloseşte un fard deschis. Aplicând un fard mediu, dai profunzime ochilor, iar folosind un fard închis, subliniezi forma acestora. Dacă vrei să scoţi în evidenţă buzele, foloseşte un gloss sidefat şi un machiaj cât mai simplu pentru ochi.

Învăță cum să te machiezi corect

Machiajul natural este în acord perfect cu tendinţele anotimpului. Chiar dacă moda cere să adopţi un anumit tip de machiaj, nu o face dacă acesta nu coincide cu formele tale fizice sau cu personalitatea ta. Ca să te simţi frumoasă, în adevăratul sens al cuvântului, ai nevoie să fi tu însăţi, fără mască. Așadar, construieşte-ţi o imagine proprie care să fie cât mai aproape de adevăr!

Pentru a fi tu însăţi, folosește un machiaj cât mai natural…

Cum să te machiezi corect – Video

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies