Machiajul permanent, argumente pro si contra

Share

Femeile au cautat intotdeauna perfectiunea si se pare ca aceasta nevoie de perfectiune a dus la descoperirea machiajului permanent. Daca vrei sa-ti accentuezi trasaturile folosind machiajul permanent, arunca o privire la argumentele pro si contra acestei tehnici si afla daca ti se potriveste!

Machiajul permanent, argumente pro si contra

Oamenii au fost obsedati de machiaj si de frumusetea instantanee, iar odata ce a devenit o tendinta pentru a acoperi defectele, nevoia de metode noi si inovatoare pentru a aplica machiajul a dus la descoperirea machiajului permanent. Machiajul permanent implica folosirea unui instrument de tatuaj (similar celui folosit pentru tatuaje) de a injecta o substanta in piele pentru a imita imaginea machiajului. Ca orice alta procedura cosmetica, machiajul permanent are avantaje si dezavantaje, reflectand faptul ca trebuie sa iti dai seama daca ti se potriveste sau nu.

Desi machiajul permanent se practica de ani de zile, acum s-a perfectionat, pentru a avea rezultate impecabile, folosind pigmenti FDA si tehnici de aplicare inovatoare, dar asta nu inseamna ca exista doar beneficii ale acestei proceduri. Machiajul permanent vrea sa infrumuseteze, sa defineasca si sa modifice trasaturile faciale, vizand sprancenele, buzele si ochii, asa ca verifica avantajele si dezavantajele machiajului permanent aplicat pe o zona specifica, pentru a vedea daca ti se potriveste.

Machiajul permanent – Dermatograf permanent

Machiajul permanent este foarte popular pentru acelea carora le place sa-si defineasca ochii, iar tehnica aceasta consta in aplicarea sub piele a pigmentului dorit, ca un dermatograf pe linia genelor. Linia poate fi creata dupa foma ochiului, poate fi mai groasa sau mai subtila, in functie de preferinte, iar culoarea poate fi adaptata nevoilor tale.

Avantajul unui astfel de machiaj sunt ochii bine definiti atat ziua cat si noaptea, fara nevoie de retusuri zilnice, oferind intotdeauna o imagine proaspata.

Dezavantajele sunt depigmentarea, incat machiajul permanent difera de la o persoana la alta, fiind afectat de procesul de ingrijire, efectul inegal (daca respectivul cosmetician nu este experimentat), nevoia de refacere a machiajului dupa cativa ani, incat culoarea poate pali, pielea din jurul ochilor se poate invineti, daca esti sensibila.

Machiajul permanent, argumente pro si contra

Machiajul permanent al buzelor

Buzele pline si lucioase au fost intotdeauna un simbol al senzualitatii si frumusetii, dar, din nefericire, nu toate femeile au fost binecuvantate cu buze bine pronuntate. Din cauza acestui fapt, tehnici variate ca aplicarea conturului de buze si a rujului colorat peste conturul buzelor au fost folosite de femei pentru a obtine buze voluminoase. Oricum, din cauza acestor rezultate temporare, nevoia de o abordare permanenta a machiajului a fost mare, astfel ca a fost descoperit machiajul permanent al buzelor.

Machiajul permanent implica tatuarea conturului buzelor pentru a crea un efect natural, dar cu volum permanent, folosind pigmenti asemanatori tonului buzelor. Avantajele sunt: buze voluminoase fara nici o injectie precum cea cu colagen, rezultate permanente, culoarea isi pierde din intensitate dupa ce buzele se vindeca.

Dezavantajele pentru machiajul permanent sunt: posibilitatea abordarii unei culori nepotrivite, o culoare mai inchisa poate crea un look nenatural, neprovocator, rezultate inegale (daca respectivul cosmetician nu este experimentat), durere in timpul procesului, posibilitatea unei eruptii, daca ai virusul herpes simplex.

Machiajul permanent, argumente pro si contra

Machiajul permanent – Sprancene tatuate

Machiajul permanent a fost creat mai intai pentru cele care sufereau de alopecie sau care au fost supuse chimioterapiei, dar in ziua de azi sa sculptezi si sa definesti sprancenele a devenit un lucru popular in randul femeilor care au sprancene intacte. Exista o varietate de tehnici, cea mai recenta si cea mai naturala fiind tehnica incarcarii, care imita parul sprancenelor, dar poti alege si un tatuaj plin sau o textura pudrata; depinde de rezultatul pe care ti-l doresti.

Avantajele pentru machiajul permanent sunt sprancene perfect simetrice, bine sculptate, pentru a se potrivi nevoilor si preferintelor personale, sprancene colorate in nuanta aleasa, de la negru la castaniu deschis, reducerea timpului folosirii produselor de frumusete.

Dezavantajele pentru machiajul permanent sunt: decolorarea, efecte permanente in caz de inegalitate, schimbarea in forma, formarea de cheloide, proces dureros de tatuare.

Cand iei in considerare posibilitatea de tatuare a machiajului, asigura-te ca alegi cosmeticieni profesionisti certificati de Societatea de Cosmetice Permanente Profesionale. Cere poze cu astfel de lucrari. Alege salonul care lucreaza cu instrumente sterilizate, deoarece pielea este impunsa cu ace care introduc pigmenti sub pielea pe care o expui la numeroase boli, incluzand SIDA, HIV si hepatita C. Asigura-te ca respectivul cosmetician iti explica toate riscurile si ca ai inteles forma si culoarea pe care o va infatisa tatuajul tau permanent.

 

Vezi si alte tutoriale de machiaj


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news