HomeFRUMUSETEMachiaj Tratament împotriva ridurilor

Tratament împotriva ridurilor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/01/Tratament-împotriva-ridurilor.jpg

Un tratament împotriva ridurilor este necesar atunci când femeile se simt deranjate de procesul de îmbătrânire a pielii și doresc să își mențină tinerețea tenului pentru o perioadă mai îndelungată.

Pielea uscata, ca urmare a deshidratării, este predispusă la apariția ridurilor. Acestea pot apărea însă și pe o piele bine hidratată, prin pierderea elasticității epidermei, începând de la vârsta de 45-50 de ani. Ele sunt la început mai evidente în unghiul extern al ochilor (laba gâștii), în jurul gurii, la nivelul barbiei și al gâtului.

Este bine să alegem un tratament naturist, eficient, care să redea suplețea tenului fără chimicale sau alte procese prin care tenul ar putea avea de suferit în timp. Pe lângă cauzele naturale ale îmbătrânirii pielii, o altă cauză a apariției ridurilor o reprezintă deshidratarea.

Din păcate, odată instalat, procesul de îmbătrânire a pielii este foarte greu de stopat. De aceea, este necesar ca încă de la 20 de ani sa acordați o grijă deosebită păstrării sănătății tenului, pentru a nu vă confrunta mai târziu cu probleme grave.

CREMA IDEALĂ

Un tratament împotriva ridurilor care este deosebit de eficient atât în combaterea, cât si în prevenirea apariției lor este crema cu ceară și miere de albine, pe care o puteți prepara acasă. Pentru a o obține, puneți într-un vas smălțuit 30 g ceara, 30 g miere și 30 g suc de ceapă. Asezați vasul cu ingrediente la foc mic, până când se topește ceara, apoi dați la o parte și amestecați cu o lingură de lemn, încontinuu, până când se răceste. Aplicați crema dimineața și seara pe tenul curățat în prealabil, iar după 15 minute, înlăturați surplusul folosindu-vă de un servețel de hârtie moale.

MASAJUL FEȚEI

Un alt tratament împotriva ridurilor, care este benefic și eficient, constă în masajul feței. Cele mai indicate uleiuri pe care le puteți folosi sunt uleiul de măsline și cel de nucă de cocos, deoarece hidratează tenul și îl fac mai sănătos. Aplicați câteva picături în zonele ridate și masați apoi ușor, delicat. După aceea clătiți cu apă călduță.

LOȚIUNE TONICĂ

Un alt tratament împotriva ridurilor care se poate realiza ușor, este obținerea unei loțiuni tonice naturale. Amestecați o ceașcă mică de apă de trandafiri cu sucul de la o lămâie și mai adăugați încă cinci picături de migdale. Amestecați totul și puneți într-o sticluță lichidul rezultat, Tamponați fața cu această loțiune tonică după ce v-ați exfoliat tenul și înainte de aplicarea măștii naturiste.

MĂSCĂ NATURISTĂ

Masca naturistă este un tratament împotriva ridurilor ce nu presupune cheltuieli suplimentare, deoarece se poate prepara din ceea ce cumpărați de la supermarket sau plafar:

– Masca antirid pe bază de albuș de ou: luați două ouă proaspete, le spargeți și alegeți albușurile, pe care le bateți bine; apoi adăugați o linguriță de smântână sau o linguriță de ulei extravirgin de măsline și aplicați pe zonele afectate ori pe toată fața acea spumă obținută, după care lăsați să acționeze timp de 30 de minute…

– Masca antirid cu lapte și miere: amestecați niște lapte proaspăt cu o linguriță de miere și aplicați pe zonele cu riduri; apoi lăsați să acționeze timp de 15 minute, după care trebuie să clătiți cu multă apă. Laptele are proprietăți de curățare a porilor, iar mierea ajută la hidratarea tenului.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed