Tratamentul antirid

Share

Tratamentul antirid reprezinta injectarea de colagen sau chiar grasime din propriul oranism in piele, pentru un aspect mai tanar. Unii chirurgi plasticieni utilizeaza chiar materiale sintetice de corectare a ridurilor, injectii pentru a intinde pielea. Deoarece exista multe solutii antirid, atat femeile, cat si barbatii pot interveni pentru a opri  efectele timpului si imbatranirii in ceea ce priveste propriul aspect.

Tratamentul antirid

Modalitati de umplere a ridurilor

O posibilitate de umplere a ridurilor este injectia cu colagen. Colagenul este o substanta naturala a pielii care o menține hidratata si elastica, astfel încât expresiile faciale, cum ar fi cele de expresie, sa nu lase urme, de exemplu, linii fine de riduri.

Cand inaintam in varsta, productia de colagen scade, lucru care cauzeaza pierderea elasticitatii pielii si se dezvolta tot mai vizibil formele imbatranirii. Injectiile cu colagen ajuta ca liniile faciale ale pielii sa fie mai netede și sa arate mai tinere.

Injectiile cu colagen sunt considerate unele dintre cele mai bune materiale de umplere a ridurilor, desi rezultatele ar putea dispărea cand procedurile sunt oprite.

O alta modalitate de corectare a ridurilor profunde este Toxina botulinica injectabila, care imobilizeaza muschii faciali ce cauzează liniile fine si ridurile de pe frunte, sprancene cutate si colturi ale zonelor ochilor. O alta solutie umplere semi-permanenta a ridurilor este aceea cu calciu hidroxiapatit concentrat intr-o formula speciala de gel care creste nivelul de hidratare a tesutului.

O modalitate extrema de umplere a ridurilor profunde este aceea care foloseste grasime din corp introdusa prin mai multe injectii. Aceasta este considerata una dintre cele mai bune materiale de umplere a ridurilor, deoarece nu provoacă efecte secundare (cum ar fi de exemplu, reacții alergice) și nici pentru o perioada indelungata.

In aceeași categorie se afla si injecțiile efectuate cu tesut conjunctiv luat din propriul corp sau de la un donator uman decedat. Aceasta metoda ofera rezultate vizibile pe parcursul unui singur an. Dupa aceea, este necesara o noua procedura similara.

Injectiile cu acid hialuronic sunt, de asemenea, materiale de umplutura populare pentru diminuarea ridurilor. Acestea umplu spațiul dintre fibrele de elastina si colagen la nivelul pielii pentru a-i reda elasticitatea. Numai tratamentele repetate fac ca injectiile cu acid hialuronic sa functioneze cu adevarat.

Alt procedeu de diminuare a  ridurilor profunde
Un nou tip de injectabile pentru umplerea ridurilor profunde folosit pentru a inlocui grasimea faciala in procesul de imbatranire este acidul poli-L-lactic, un polimer sintetic ce face ca pielea sa arate mult mai tanara. Aceasta metoda da rezultate destul de bune, dar efectele sale nu sunt permanente…

Alte modalitati revoluționare pentru netezirea ridurilor sunt injectarea de particule din plastic neted, particule numite Polymethylmethacrylate, folosite pentru a adauga pielii volumul de care are nevoie pentru a arata intinerit. Aceasta umplutura sintetica pentru riduri functionează cel mai bine pe nas si zona buzelor.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news