Coco Chanel: despre viata lui Coco Chanel

Share

Gabrielle Bonheur Chanel (19 august 1883 – 10 ianuarie 1971) este considerate una dintre cele mai mari creatoare de moda din secolul trecut. Aceasta s-a nascut intr-o familie saraca, iar dupa moartea mamei a fost lasata timp de sase ani la un orfelinat.
Chanel a intrat la colegiul Notre-Dame unde a invatat sa coasa, iar de la 18 ani incepea sa cante prin cafenele, unde admiratorii au numit-o Coco Chanel.

Coco Chanel

La 25 de ani Coco Chanel a cunoscut un barbat care i-a schimbat viata, baronul Etienne Balsan, a devenit amanta acestuia si s-au mutat la una dintre proprietatilor baronului, unde a inceput sa creeze palarii, fapt care a dus la inceperea unei mici afaceri.

In 1909, Coco Chanel a deschis un magazin, caruia i-a schimbat locatia in 1910. Trei ani mai tarziu a deschis doua noi magazine, iar in 1921 s-a lansat pe piata parfumurilor.

Coco Chanel a facut si o colectie de accesorii pe care a completat-o in 1929, ce cuprinde bijuterii, genti, esarfe si curele.

In 1932 Coco Chanel a lansat inca o colectie de bijuterii scumpe, iar in acel moment a atins apogeul notorietatii sale, atelierele ei ofereau munca unor 4000 de persoane, iar vanzarile hainelor au ajuns la circa 28.000 pe an.

In 1939 a izbucnit razboiul si Chanel si-a concediat toti angajatii, pastrand activitatea parfumurilor.

La varsta de 70 de ani, in 1953 isi reia afacerea, il descopera pe Christian Dior, care era foarte cunoscut la acea vreme, iar in anii ce au urmat a lansat cateva colectii inspirate de anii ’20. Coco Chanel a decedat la varsta de 87 de ani, pe 10 ianuarie 1971, in apartamentul ei din Paris…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news