Colectia Jean Paul Gaultier – Toamna 2015

Share

Mr. Gaultier a fost declarat regele parizian al kitsch-ului, un barbat care s-a axat in mare parte pe moda teatrelor, a deghizarilor, timp de zeci de ani si este de-a dreptul neinfricat cand vine vorba de gurile rele ale criticilor de moda. In schimb, ani de-a randul si-a gasit inspiratia pe pamanturile sale unde a copilarit, in Franta.

Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015

Avand in vedere ca intotdeauna a fost mai non-conformist si nu a jucat dupa reguli, mizand doar pe viziunea si talentul sau, piesa lui de rezistenta in cadrul acestei colectii viitoare este un top numit generic “Bretonniere”, o fusta rotunda cu spirale, o sapca cu aceleasi dungi orizontale. Toata tinuta este accesorizata cu ciorapi lungi pana aproape de genunchi.

Implicand in colectia sa conotatiile nautice ale regiunii, s-a simtit nevoit sa apeleze foarte des la alb, albastru si negru, lasand toate celelalte culori mai pe dinafara. A mizat pe o colectie mai mult grafica, punctuala iar piesa de rezistenta va fi o geaca de seara, pentru evenimente, din catifea.

Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 22

Momentele in care contrastele au atras privirea, au fost nenumarate, de exemplu cele in zig-zag, piese realizate din satin, cu umeri goi sau acoperiti cu matase. A mizat in mare parte pe silueta, reusind sa o scoata in evidenta in toate creatiile. Toate acestea au parut destul de familiare, atat de caracteristice stilului designerului Jean Paul, deoarece a reusit cu brio si de data aceasta sa eclipseze, pe cat posibil formele exagerate, circulare ale unor piese vestimentare, cu unele mai simple sau mai generoase din punct de vedere al materialului.

Pornind de la acestea, zvonurile spun ca si Anna Cleveland, mireasa lui Breton s-ar fi inspirat din aceasta colectie cand s-a gandit la rochia de mireasa, imprumutand tuille-ul si franjurii.

Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 21 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 19 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 18 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 16 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 14 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 13 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 12 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 11 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 7 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 6 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 5 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 4 Colectia Jean Paul Gaultier - Toamna 2015 3


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente