Între spiritualitate şi trend: brăţările Shamballa

Share

Purtate atât de femei, cât şi de către bărbaţi, brăţările Shamballa au devenit un nou trend în materie de accesorii. Numeroase vedete internaţionale şi-au achiziţionat noile brăţări, care, pe lângă aspectul strălucitor, au şi semnificaţii spirituale.Shamballa

De la Jay-Z, Ashton Kutcher, Michael Jordan, Helena Christensen, Boris Becker, Lindsay Lohan, Demi Moore, şi până la cântăreţele Rihanna şi Beyonce, toţi au adoptat acest nou trend în materie de bijuterii.

Începuturile afacerii cu bijuterii

Totul a început când Mads Kornerup a deschis primul magazin de bijuterii în Paris, în anul 1994, pe atunci el neavând idee ce succes urma să aibă cu Bijuteriile Shamballa.

Doi ani mai târziu, magazinul lui Kornerup s-a mutat în New York. Ambele magazine ofereau o serie largă de bijuterii antice, unice, indiene şi tibetane. Acestea aveau şi o expresie estetică şi spirituală astfel încât i-au captat atenţia lui Mads devenind o sursă principală de inspiraţie.

Design-ul lui inovator a atras atenţia publicului, mai mult; prima brăţară Shamballa a fost creată la cererea artistului hip-hop Jay Z, iar în anul 1998 piesele selectate erau disponibile la magazinul Barney’s din New York.

Cu toate acestea, după tragedia din 11 septembrie 2001, Mads şi familia sa au fost nevoiţi să se întoarcă în ţara natală, Danemarca (în Copenhaga). Chiar şi aşa, acesta a fost momentul decisiv în ceea ce priveşte înflorirea Bijuteriilor Shamballa.

Întors acasă, Mads şi-a unit forţele cu fratele său, Mikkel, împreună realizând Bijuteriile Shamballa, şi lansând prima colecţie oficială în anul 2004. Colecţia a devenit un real succes care s-a răspândit repede în întreaga lume.

Filosofia Shamballa

Dincolo de scopul de a realiza bijuterii fine şi unice există o filosofie spirituală, inspirată de tradiţiile antice budiste, meditaţie şi yoga. Filosofia este încorporată în design-ul pieselor prin budismul antic şi simbolurile tibetane. De exemplu, steaua Shamballa aduce aminte tuturor faptul că fiecare dintre noi este unic, exact ca stelele de pe cer, cu alte cuvinte, omul poate emana lumină şi căldură precum o stea.

Cei care poartă astfel de brăţări sunt plini de energie pozitivă, feriti de lucrurile negative şi au parte de linişte interioară.

Brăţara se pliază după încheietura fiecăruia.
Având un mod special în care se închid, brăţările Shamballa au avantajul că pot fi purtate de oricine, pentru că mărimea lor se poate regla. Acestea sunt realizate într-o manieră tip macrame şi au mai multe noduri şi bile.

Ce reprezintă culorile pietrelor?

Dacă înainte acestea erau confecţionate cu bile din lemn, utilizate în special de către călugării tibetani pentru rugăciune şi meditaţie, brăţările de acum sunt purtate ca podoabe, fiind realizate din pietre preţioase sau semipreţioase.

Pietrele au mai multe culori care se remarcă prin simboluri şi sunt asociate cu chakrele.
De exemplu: culoarea verde este asociată cu chakra inimii și semnifică vindecare, armonie, echilibru, blândețe, grijă, iertare; galbenul, se asociază cu Chakra Plexului Solar şi înseamnă creativitate, fericire, inteligenţă şi optimism; culoarea roşie este asociată cu Chakra Rădăcina şi semnifică pasiune, sexualitate şi, în acelaşi timp, stabilitate şi securitate.

Brăţara albă, deşi nu o putem încadra la culori, este nonculoarea purităţii, este albă sau transparentă pentru că reflectă toate culorile curcubeului, iar ochii noştri o interpretează ca fiind albă. Este nuanţa noilor începuturi, a entuziasmului, a clarităţii scopului şi a inspiraţiei. De aceea, diamantele albe sunt considerate alegerea potrivită pentru inelele de logodnă. Mai înseamnă, de asemenea, adevăr şi inocenţă, astfel că purtarea unei  brăţări de acest tip se asociază cu caracteristicile unei zeiţe…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news